Hočeš mirno življenje? Samo v zaporu…

pexels-photo-62640

Hočeš  mirno življenje? Želiš, da popusti pritisk, se zadeve umirijo in bi  rad/a imel/a več časa, da zadihaš? Dobrodošel/a v letu 2016. Mirno  življenje je iluzija neuspešnih ljudi. Mirno življenje brez pritiskov in  napora je samo v zaporu. Seveda, če to verjameš. In na pokopališču. Pa  še to je tam samo mir, brez pritiska in tudi brez življenja…

Hočeš  lepo postavo? Za lepo postavo moraš nekaj narediti. Držati se moraš  diete in treninga. Hočeš uspeh? Za uspeh moraš nekaj narediti. Uspeh,  rezultat, je Energija. Večji rezultat, večja energija. Večji rezultat  kot hočemo, več energije moramo v to vložiti. Večje, kot imamo ambicije,  več moramo biti pripravljeni v to vložiti.

Vsi  bi radi to in to. Vendar… Če nekaj hočeš, potem ni vendar. Potem  moraš najti pot. Ljudje bi radi marsikaj, vendar niso pripravljeni  storiti tisto, kar je potrebno, da pridejo rezultata. Tisto, kar je  potrebno pa je ponavadi čas in denar. Več, kot imaš na voljo časa, manj  denarja potrebuješ. Manj, kot imaš časa, bolj, kot se ti mudi doseči  cilj oziroma narediti rezultat, več denarja potrebuješ. Potrebuješ ga za  pomoč, podporo, nasvet. Z denarjem si kupiš čas. Če imaš dovolj časa,  potem lahko vse narediš sam, vse sam odkriješ in prideš sam do vsega  znanja in informacij. Vse, kar delaš sam, ti vzame čas. Če tega nimaš,  potem najdeš nekoga, ki to znanje in informacije že ima. In zamenjaš  denar za to znanje in informacije.

Kaj  pa, če nimaš denarja? Ga moraš najti. In če ga ne najdeš? Potem se pač  moraš sprijazniti, da vsega pač ne moreš imeti, spremeniš svoje cilje in  sanje deluješ na “nižjem” nivoju. Kdor želi postati svetovni prvak, ne  more trenirati po vaškem receptu. Za dosega vrha, potrebuješ vrhunsko  znanje, vrhunske informacije in vrhunski trening. Kakšno igro pa hočeš  ti igrati? Veliko ljudi je raje prvih na vasi, kot rečemo, kot da  začnejo zadnji v mestu in se potem povzpnejo do prvega v mestu.

Če  hočeš biti uspešen, bo tvoje življenje večino časa v nebalansu. Ne bo  veliko miru, počitka, brezdelja,… Kaj pa bogati ljudje, ki jih gledamo  po televiziji in časopisih? To so televizija in časopisi! Ti nam ne  dajejo realne informacije. Televizija nam prodaja mite, iluzijo. Bogati  ljudje seveda občasno uživajo na čudovitih destinacijah, vendar kljub  temu večino časa trdo delajo. Seveda to za njih ni trdo delo, ker v tem  uživajo. In na poti do svojega uspeha zagotovo niso bili veliko na  čudovitih destinacijah.

Neuspešni  ljudje želijo rezultate trdega dela, vanje pa trdega dela niso  pripravljeni vložiti. Ko opazujemo uspešne ljudi, moramo opazovati kaj  in kako so delali na poti do njihovega uspeha in ne kaj delajo sedaj, ko  so na jahtah in se kažejo v javnosti.

Mirno  življenje in velik rezultat sta isto, kot če hočeš skuhati obilno  kosilo in hkrati imeti ves čas pospravljeno kuhinjo. Velik rezultat je  veliko energije in velika sprememba v našem življenju. Zato moramo biti  pripravljeni sprejeti drugačen način življenja. Če hočeš imeti drugačne  rezultate, potem moraš začeti stvari delati drugače. Mirno življenje  brez pritiska in uživanje sta že nekaj časa preteklost za uspešne ljudi.  To so že zdavnaj sprejeli. In, ko sprejmeš, da je naporen trening del  uspešne igre, ti postane takoj lažje.

Zakaj  pišem o tem. Saj vse to že vemo. Dokler nekaj veš in tega ne delaš,  potem v bistvu ne veš. In če sedaj to bereš in to delaš, potem veš, da  nisi sam/a in da si na pravi poti. In če to bereš in (še) vedno tega ne  delaš, je čas, da se zbudiš in sprejmeš pravila igre na igrišču  imenovanem življenje. Ko poznaš pravila in veš kako trenirati, lahko  začneš uživati v treningu, ne glede kako naporen je. Počivali in imeli  mir pa bomo potem, saj veste kdaj.