Imaš tudi ti velikega? Imaš rada takega z velikim?

Kako velik je tvoj? He he, ne to ni članek za moški svet, govorim o tvojem egu. Neuspešni ljudje vedno mislijo, da imajo uspešni ljudje velik ego. Uspešni ljudje so samozavestni in imajo jasne cilje v življenju. To jih dela odločne in produktivne. Nimajo časa, da se ukvarjajo z malenkostmi, negativnimi mnenji, negativnimi ljudmi in zato izgleda kot, da jim ni mar. In neuspešni ljudje to zamenjujejo za ego.

Kaj je dejansko Ego? To je tvoje mnenje, stališče, razumevanje življenja, gledanje na stvari. In dejansko so neuspešni ljudje tisti, ki se ga držijo kot pijanec plota in ga ne želijo spustiti.Oni vse vedo, vse jim je jasno razen tega zakaj so neuspešni.

Uspešni ljudje se ves čas učijo, vedno so pripravljeni prisluhniti, vprašati za nasvet, pogledati še z drugačne perspektive…

Vprašaj se kako težko ti je sprejeti mnenje nekoga, ki je uspešnejši od tebe, kako težko ti je priznati svojo napako, vprašati za nasvet, mnenje, pomoč. Težje kot ti je vse to, večji ego imaš. Samozavestni ljudje se ne bojijo pokazati svojih napak, ni jim težko priznati in izreči pohvalo, spoštovanje in občudovanje…

Nekako to ne zveni kot tisto kar so te učili doma. Poglej sosede kakšni so, kaj delajo, barabe,….

Ko imaš iskreno željo, da narediš rezultat, doprinos, spremeniš svet, potem ti je vseeno kaj si drugi mislijo in pozabiš nase in svoj ego. In v tem zasije veličina človeka, ki postaja vedno bolj moder.

Želim ti, da imaš čim manjšega ali ga celo izgubiš. Ego namreč! Velik ego, te bo pripeljal samo v težave in neuspeh. Imej odprte oči in srce in bodi vedno pripravljen/a, da se učiš, razvijaš in napreduješ.