Kaj naj naredim, če (še) ne vidim svojega cilja?

Awesome-Road-Wallpapers


Cilj je nekaj, kjer (kar) še nismo oziroma nekaj, česar še nimamo.
Cilj je včasih bolj ali manj jasen in razločen. Včasih si celo želimo doseči cilj, za katerega sploh natančno ne vemo kako bo izgledal. Kaj storimo v takem primeru?

Najslabše je, da ne storimo ničesar. Razlika med uspešnimi in neuspešnimi ljudmi je v tem, da neuspešni ljudje ne vidijo svojega cilja, ne vedo kako bodo prišli do do tja in kaj bodo potrebovali. Zato se sploh ne odpravijo na pot.

Uspešni ljudje oz. ljudje, ki postajajo ali hočejo postati uspešni, ravno tako večinoma ne vedo, kako bodo prišli do cilja in kaj bodo zato potrebovali. Vendar se odpravijo na pot. Začnejo in sproti rešujejo, kar jim pač pride naproti.

Kaj narediti, če ne vidite svojega cilja? Treba je začeti in se odpraviti tako daleč kakor daleč pač vidite. In, ko pridete do tja, nadaljujete do naslednje postaje. Če se odpravimo do Portoroža, Portoroža ne vidimo iz Ljubljane. Tudi, če smo tam že bili in si ga lahko vizualiziramo, ga še vedno ne vidimo. Toda to nas ne ustavi in se odpravimo na pot. Pred seboj vidimo pot, ki je v našem vidnem polju. Ko prispemo na konec našega vidnega polja, se nam odpre novo obzorje in tako naprej vse do Portoroža.

Včasih se zgodi, da naletimo na oviro, delo na cesti, obvoz. Takrat se ne zapletamo in ne začnemo popravljati ceste, ampak čim prej najdemo najbližjo pot, ki prav tako vodi do naše destinacije. Enako je na poti našega cilja. Naletimo na oviro, situacijo in se ne ukvarjamo z njo več, kot je to potrebno. Nadaljujemo proti cilju, korak za korakom. Gremo dokler zmoremo in potem naslednja etapa.

Edina ovira, da ne pridemo do cilja je, da odnehamo. Seveda se zgodi, da včasih zaidemo v nasprotno smer. Hočemo v Portorož in zaidemo proti Mariboru. Ni panike! Ko prepoznamo svojo napačno smer, preprosto obrnemo in nadaljujemo pot. Pa veselo potovanje.