Kje so vaše rezerve?

Delate na sebi, se izobražujete, obiskujete delavnice, prebirate knjige, pa vendar niste zadovoljni z rezultati v vašem življenju? Življenje se ne odvija v smeri, kot bi si želeli in zdi se vam, da gre vse prepočasi. Kaj lahko naredite? Kje lahko še najdete skrite rezerve?

Če gledamo naše življenje kot drevo, drevo življenja, lahko rečemo, da so naši rezultati oz. situacije v katerih se nahajamo, kot plodovi na drevesu. Kaj lahko naredimo, da bi bili ti plodovi večji, hitreje rasli in drevo pogosteje obrodilo? Ključ je, da se prenehamo ukvarjati s plodovi, ampak se posvetimo tistemu iz česar rastejo, koreninam.

Korenine smo mi sami. Hrana je delo, ki ga delamo na sebi. Veliko vlagamo v znanje, tehnike, razumevanje življenja, celo fizično kondicijo. Vse premalo pa se zavedamo, da je potrebno vlagati v svojo energijo.

Hiter tempo, vedno večje zahteve, stres, pritiski in utrujenost, ki vodi v izgorelost, nam je postala del našega življenja, samoumevna. Seveda, če delamo 12-14 ur dnevno, smo utrujeni. Zato pa pomagajo kava, Red Bull in podobni pripomočki. Pomembno je, da pridemo do rezultata. Kakšna pa je cena?

Zavedati se moramo, da se rodimo z določeno kapaciteto energije, katero v toku življenja porabljamo. Zato jo imamo vedno manj, vedno manj smo vitalni, vedno manj je navdušenja in pozitivnih sporočil. Staramo se in tudi to smo sprejeli.

Vendar imamo dostop do skritih rezerv. Lahko se naučimo, da dnevno obnavljamo oz. regeneriramo svojo energijo. Lahko se naučimo dostopati do dodatne energije. Preko sproščanja! Sproščanje pozitivno vpliva tako na dušo kot na telo, človek se napolni z energijo in se regenerira. Dobi nov pogled in zagon za življenje, ukrepanje, spremembe.

Seveda vsi vemo, da ni časa. In ravno zaradi tega si moramo vzeti čas. Ponavadi smo tako uročeni in zaposleni z žaganjem, da nimamo časa, da bi nabrusili svoja rezila. Žagamo s topim rezilom in izgubljamo energijo.

Pri igranju golfa vemo, da lahko samo rahla sprememba kota, pod katerim zamahnemo proti žogici, popolnoma spremeni smer žogice in s tem posledično naš rezultat. Podobno je v našem življenju. Ne potrebujemo delati drastičnih sprememb, katerih se mogoče celo podzavestno bojimo, ker zanje “nimamo časa”, da bi dosegli velike spremembe v našem življenju.

Vabim vas na brezplačni razgovor, kjer bova pogledala kako lahko z malimi spremembami pridete do boljšega počutja, manj stresa in več energije. Mali “Energijski makeover”. Kaj delate in kako delate, česa ne delate, kje dobivate in kje izgubljate energijo in kje so vaše rezerve. Prijavite se tukaj: (kliknite!)