5 Korakov do Spremembe

1. Prepoznamo, da je sprememba nujna
Spremembe se ponavadi lotimo, ko nismo zadovoljni s trenutnim stanjem. Dokler si spremembe samo želimo, se pogovarjamo o spremembi, razmišljamo o spremembi, se ne bo zgodilo prav ničesar. Vse je samo ogrevanje. Dokler sprememba ni nujna oziroma je ne naredimo nujno, se ne bomo premaknili. Za spremembo se lahko navdušimo ker hočemo več, drugače ali pa je trenutna situacija preveč moteča (Tako ne gre več!) in gremo v akcijo.

2. Sprememba je odvisna od naših prepričanj
Vse v našem življenju se nam dogaja zaradi naših prepričanj. Prepričanja so tisto kar verjamemo. Ni pa nujno, da je to dejansko res. Prepričanje je v večini primerov naša zavestna ali podzavestna odločitev, naš odziv na določeno situacijo. Prepričanje je pomen, ki ga damo situaciji. Prepričanja so odvisna od naših izkušenj, različni ljudje ljudje pa se v enaki ali celo isti situaciji različno odzovemo in razvijemo različna prepričanja. Primeri prepričanj: Življenje je čudovito. Življenje je težko. Ljudje so prijazni. Ljudje me samo izkoriščajo.

3. Če želimo spremeniti prepričanje, moramo dopustiti novo možnost

Ne glede kako se trudimo, da bi spremenili naše prepričanje, če vanj ne verjamemo oziroma niti ne dopuščamo, da je lahko drugače, potem se ne bo zgodilo ničesar. Če smo prepričani, da je potrebno za denar garati in niti ne dopuščamo možnosti, da lahko denar igraje zaslužimo, je nemogoče, da se spremeni naš način služenja denarja. Novo možnost dopustimo, ko spremenimo način na katerega smo v preteklosti gledali na situacijo oziroma življenje. Pogled lahko spremenimo sami, če pa nam to dela težave in traja predolgo, je bolje, da nam pomaga in nas vodi izkušeni Coach.

4. Ko sprejmemo nova prepričanja, morajo postati del našega življenja
Vse življenje do sedaj smo poslušali stara prepričanja, ki nam ne koristijo in ne prinašajo rezultatov. Zavedati se moramo, da trenutno vibriramo s temi prepričanji in oddajamo energijo, ki nam manifestira rezultate. Ta prepričanja moramo zamenjati in začeti vibrirati z novimi. Nova prepričanja se nam morajo zasidrati v našo podzavest in postati avtomatska. Obstajajo različne tehnike in metode, ki nam pri tem pomagajo (afirmacije, aformacije, hipnoza, NLP,..). Najbolj enostavna je sprememba okolice, sprememba ljudi s katerimi se družimo.

5. Sprememba ni mogoča, če nimamo dovolj Energije
Za spremembo potrebujemo energijo, moment, vztrajanje, pozitivna sporočila.

6. Sprememba se manifestira, ko nas podpirajo naši energijski organi
Ljudje smo energijska bitja. Zaradi nepravilnega načina življenje smo se v preteklosti energijsko poškodovali. Sprememba energije in rezultata se zgodi šele ko se energijsko regeneriramo, pozdravimo in ojačamo. Energijska situacija je glavni razlog zakaj včasih sprememba dolgo traja in je zanjo potrebno več, kot smo si predstavljali.