Največji oviri, da se ljudje ne odločijo za premik v življenju nista pomanjkanje denarja ali priložnosti, ampak strah in pomanjkanje vizije.

Seveda izgleda, da je največja ovira denar. Rad/a bi investiral/a vase, rad/a bi spremenil/a svoje življenje, vendar nimam denarja. Dovolj imam starega življenja, želim si boljšega partnerstva, vem, da bi mi investicija vase lahko spremenila življenje, vendar to sedaj ni možno. Nimam možnosti, da najdem kapital, da investiram vase.

Želimo si boljšega življenja, vemo, da bi nam coaching pomagal in nam lahko resnično spremenil življenje, pa vendar izgleda, da so okrog nas same ovire. Kje dobiti denar? Ni ga na računu, nikogar ne poznam, da bi si ga lahko izposodil/a, enostavno ne vidim možnosti.

Zveni poznano? Eno izmed dejstev je, da ni še tako hudo, da bi te možnosti poiskali. Oziroma mislimo, zdi se nam, da še ni tako hudo, da je še vedno čas.

Pa pustimo danes ta najbolj črni scenarij.

Poglejte, (skoraj) nihče nima denarja, (skoraj) nihče nima viška denarja na računu in (skoraj) nihče ni obdan z ljudmi, ki lahko posodijo ali kakorkoli pomagajo. Pa vendar.

Ljudje kupijo nov oz. boljši avto in najdejo denar, ljudje kupijo stanovanje, ljudje gredo na počitnice, gredo na eksotične počitnice in plačujejo na obroke. Ljudje najdejo denar za avto in se bodo nesrečni vozili v njemu, ker so nesrečni v življenju, najdejo denar za hišo, ki jo bodo čez deset let prodali, ker se bodo ločili, ker ne razumejo in se ne znajo iti partnerstva.

Nihče nima denarja, pa vendar najde pot do njega. Kako to?

Ljudje vzamejo kredit, čeprav ne vedo ali ga bodo zmogli plačevati. Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo. Lahko se zgodi kriza, zgubimo službo. Pa ne želim biti negativen.

Ljudje najdejo denar za avto, hišo in podobne stvari, ker vedo kako bo to izgledalo. Imajo vizijo in ni jih strah.

Kako je biti srečen, imeti čudovito partnerstvo, več energije, zaslužiti več denarja? Kdo to ve? Kako naj vem? Kako naj vem ali mi bo uspelo ali bom samo investiral/a denar in nič ne bo iz tega. V življenju mi že toliko stvari ni uspelo, kako naj vem, da mi bo tokrat? Kdo mi lahko garantira?

To so misli in strahovi, ki se nam dvigajo. Kako sprejeti vizijo lepšega, boljšega, srečnejšega življenja. In naš obrambni mehanizem, ki se dviga, strah pred spremembo, drugačnim življenjem. Kje pa so srečni in zadovoljni ljudje? No, nekaj jih je, kje pa so taki, ki so do tega prišli z delom na sebi? Nihče se ne hvali rad, da je šel skozi težko situacijo in mu je uspelo. Kako naj vem, da taki ljudje obstajajo?

Največji oviri, da se ljudje ne odločijo za premik v življenju nista pomanjkanje denarja ali priložnosti, ampak strah in pomanjkanje vizije.

Similar Posts