Zakaj se nam v življenju pojavijo problemi? Zakaj se znajdemo v situaciji, ki nas negativno preseneti? Izgubimo službo, zapusti nas partner ali ljubljena oseba, pojavijo se nenadni dodatni stroški, izgubimo denar, se znajdemo v dolgovih, pojavi se bolezen in razni izzivi na našem zdravju, ali pa so to razni prepiri v partnerstvu, poslabšani odnosi, utrujenost, ki vodi v izgorelost, …

Prva stvar, ki jo moramo razumeti je, da se “problemi” ali “izzivi”, kot jih večina moderno imenuje, ne pojavijo zato, da bi nas uničili in nam zagrenili življenje. Pojavijo se kot posledica, opozorilo nečesa, kar delamo narobe, nečesa, kar ne razumemo. In samo to.

Smisel življenja je, da se učimo, da delamo življenjske izkušnje. In tam, kjer nečesa ne razumemo ali delamo narobe in s tem na nek način kršimo vesoljske zakone, se nam pojavi problem ali izziv, ki nam to kaže.

Name problema ni, da se pritožujemo, iščemo hitro rešitev, ampak, da pogledamo zakaj se je pojavil in kaj se moramo iz tega naučiti. In samo to!

Še več, večinoma je zelo “nevarno”, če prehitro rešimo problem. Zakaj pa to? Ne razumite me napačno. Rekli smo, da se problem pojavi, ker nečesa ne razumemo oz. nekaj delamo narobe in če problem “rešimo”, še preden smo se naučili lekcijo in jo razumeli se bo ta lekcija ponovila kasneje v takšni ali drugačni obliki.

Sam imam na tisoče takšnih izkušenj. Neka gospa je imela nasilnega partnerja in se je končno odločila, da ga zapusti in je poiskala pri meni pomoč. Ravno, ko bi morala začeti delati, je spoznala novega partnerja, ki je bil “drugačen in bistveno boljši”, kot prejšnji in je “rešila” problem in se ni odločila za coaching. Bil je res drugačen kot prejšnji, vendar, ker ona ni spremenila svojih prepričanj, svojih vrednot glede partnerstva, odnosa do sebe, svoje vibracije, ta partner ni bil resnično drugačen od prejšnjega, ker ona ni postala drugačna. Živela sta skupaj malo več kot leto, ko je partner nenadoma nasilno eksplodiral in se je komaj rešila. Zopet se je oglasila pri meni in se odločila, da najprej spremeni sebe in gre šele potem v novo partnerstvo.

Podobno je z izgubo službe. Ko izgubimo službo, se v nas dvignejo strah, obup, dvomi, črnoglede misli. To je normalno rečete. Je in ni. Različnim ljudem se dogajajo različne stvari in različno reagirajo. Ljudje, ki so prestrašeni, obupani, črnogledi, jim takšna situacija samo povleče te stvari na plano. In takrat je potrebno najti način, da to saniramo, pozdravimo, začnemo drugače gledati na situacijo in na življenje, drugače nam ta strah, obup, negativnost manifestira našo realnost.

Situacija, dogodek, nam samo kaže kaj se v nas dogaja in česa ne razumemo. In to je čas, da spremenimo sebe, spremenimo svoja prepričanja in spremenimo svojo energijsko vibracijo, drugače se nam bo skoraj zagotovo dogodek, situacija ponovila. V malenkost drugačni obliki, v drugačnih hlačah in z drugimi ljudmi.

Zakaj se ves čas vrtim v krogu, zakaj se mi situacije ponavljajo, zakaj se mi ves čas pojavljajo podobni problemi, je precej pogosto vprašanje, ki ga dobim. Zato, ker se nisi še naučil/a lekcije! Življenje je šola in dokler ne naredimo izpita, ga moramo ponavljati. Lahko mi verjamete ali pa se naučite iz izkušenj, kar pa je dražje in vam vzame več časa. V življenju se lahko učimo iz lastnih ali tujih izkušenj ali pa iz modrosti!

Druga stvar, ki jo moramo razumeti, pa je energija. Mi smo energijska bitja. Življenje je energija. Vsak problem ali situacija je rezultat naše negativne energije. Strah, obup, razočaranje, jeza, zamera, utrujenost, so negativna energija, ki je v nas. Če te energije ne odstranimo in regeneriramo, ostane v nas in se sčasoma fizično manifestira. Manifestira najprej v obliki slabega počutja, bolezni in potem fizične manifestacije (tumor, rak). Vsa ta obolenja so posledica nesanirane energije in nerešenih problemov. In vsi mi poznamo okoli nas ogromno ljudi, ki se soočajo s takšnimi ali drugačnimi obolenji. In poznamo tudi ljudi, ki so bili na zdravljenju in so se pozdravili in se jim je bolezen ponovila. Ker se niso naučili lekcije in niso spremenili ničesar.

Kako vam lahko to govorim? Moja mama je umrla za precej težko obliko raka in tudi sam sem imel operacijo tumorja. In vem zakaj se je to zgodili in vem kaj sem si v tistem trenutku obljubil in obljubo držim.

Problemi nam samo kažejo, da nekaj ne razumemo oz. nekaj delamo narobe. In, ko se vam naslednjič pojavi problem ali izziv ali ste trenutno sredi nečesa, si ne želite samo, da ga čim prej rešite (Miran, ti mi samo pomagaj, da čim prej dobim novega partnerja, nazaj mojo službo, ostalo pa me ne zanima …), ampak, da sprejmete priložnost, da spremenite in zaživite novo življenje.

PS. In tukaj vam lahko pomagam. Za več informacij te vabim na kratek pogovor. Prijaviš se tukaj (klikni >>)

Similar Posts