Si pripravljen/a na Prvo ligo?

the-ball-488714_1280

Čas nogometa. Ne ustrašite se drage dame, članek ni samo za moške. Besedo nogomet lahko nadomestite s katerimkoli vam ljubim športom ali poslom.

Slovensko nogometno prvenstvo se je končalo in pred kratkim sem na spletu prebral intervju s trenerjem drugoligaškega moštva, ki je dobilo priložnost, da bo v novi sezoni igralo v Prvi ligi. Trener pravi: mislim, da smo pripravljeni tako organizacijsko kot po tekmovalni plati. Seveda nas čakajo še neke spremembe, vendar bomo zmogli…

Kaj je razlika med Prvo in Drugo Ligo? V nogometu, rokometu, košarki, odbojki, poslu ali kjerkoli v življenju. Prva razlika je v organizaciji, ta je na bistveno višjem nivoju. Vse je večje, več ljudi, večja organizacija, večja ekipa, večji stadioni in seveda večji zneski denarja. Drugo je odnos, odnos do dela, odnos do treninga, medsebojni odnosi. Kar bi bilo za drugo ligo še sprejemljivo, dovolj dobro, ne pretiravajmo, saj smo vendar v drugi ligi, sedaj za prvo ligo ni več dovolj dobro. Naslednje je količina treninga, investiranja, izobraževanja. Za drugo ligo je dovolj trening enkrat na dan, ni problema, če ga izpustiš, v Prvi ligi pa je treba trenirati dvakrat na dan, paziti na prehrano, regeneracijo, uporabiti vse mogoče metode in pripomočke, ki olajšajo in doprinesejo k večji uspešnosti in učinkovitosti. Igranje v Prvi ligi zahteva večjo vizijo, večjo sliko, večji plan, več poguma. In kot smo rekli, rezultati, nagrade so bistveno večje.

Kaj pa ti? Si pripravljen/a na igranje v prvi ligi? Ali si samo želiš rezultate prve lige z drugoligaškim treningom in odnosom. Kako narediti preskok iz druge lige v prvo? Preskok se mora najprej zgoditi v glavi, da se začneš zavedati, kaj je potrebno, da začneš igrati na višjem nivoju. In potem sledi akcija, pripravljen/a moraš vložiti, kar je potrebno in kolikor je potrebno , da se razviješ, natreniraš, da si sposoben/a zaigrati v Prvi ligi. In zato se moraš obdati z najboljšim znanjem, najboljšimi pripomočki in najboljšimi trenerji. In vedeti moraš zakaj to hočeš, kajti prišel bo čas, ko bo težko, ko te bo vse bolelo, ko boš preklinjal svojo odločitev in vse, kar ti bo stalo na poti. In takrat se moraš spomniti zakaj si sploh šel/šla na pot in zakaj si sprejel/a to odločitev!

Si pripravljen/ na prvo ligo? Ali imaš v sebi željo in motivacijo, ki te bo vodila do cilja? Vse ostalo pa boš našel/a in rešil/a po poti! Se vidimo na vrhu!