Tudi tebe omejujejo tvoja prepričanja?

Naša prepričanja. Od kod izhajajo, kje smo jih pridobili? Zakaj jih tako težko spremenimo? MOGOČE ZATO, KER MISLIMO, DA SE JIH NE DA SPREMENITI! Pa je to res?

Ste že slišali, kako so včasih v cirkusih dresirali slone? Ko so bili sloni še majhni, so jih privezali z verigo na steber, da niso mogli pobegniti. Mali slončki so ponavadi poskušali in poskušali in potem obupali in vedno manj poskušali. In na koncu obupali. Krotilci pa so sčasoma močno verigo zamenjali s tanko vrvjo, ki je samo še spominjala slona na debelo verigo. Ta tanka vrv ga dejansko ni več omejevala, omejevala ga je izkušnja verige in zaradi te izkušnje slon nikoli več ni poskušal pobegniti. Omejitve so bile samo v njegovi glavi!

Odrasel slon se tako, zaradi prepričanj, ki so mu jih vcepili v otroštvu sploh ne zaveda svoje velike moči s katero bi z lahkoto pretrgal vrv in se osvobodil. Ta moč je zaklenjena v njemu. Zaradi njegovih prepričanj!

Kaj pa ti, koliko izkušenj iz otroštva in mladosti imaš, ki so te omejevale in za katere še vedno misliš, da te omejujejo? Danes se lahko odločiš, da bo vse drugače in danes se lahko odločiš, da boš svoboden/a!