Tudi ti iščeš srčno željo?


Vsak dan srečujem ljudi, ki iščejo poslanstvo v svojem življenju. Radi bi delali nekaj, kar jih bo resnično veselilo. Potem so tu ljudje, ki iščejo posel, posel, ki ga bodo delali z veseljem celo življenje. Mnogi od njih so trenutno brez službe, nekateri več let, ker še niso našli tisto kamor bi jih vleklo srce. Podobno je na področju partnerstva. Čakam in iščem dušo dvojčico. Nekoga, ki ga bom videl in se mi bodo zatresle noge. In bom takoj videl, da je tisti pravi. Za celo življenje.


Mit ali resnica? Tudi ti čakaš na svojo srčno željo? Na nekaj, kar boš začutil globoko v srcu in potem boš zatrdno vedel, da je to to. Za celo življenje?

Nekaterim se to res zgodi. In začutijo. In so prepričani. Drugi spet čakajo in iščejo?

Kje je resnica? Srčna želja, klic srca, življenjsko poslanstvo, duša dvojčica, vse te stvari so precenjene in preveč skomercializirane. Ne razumite me napačno. Zagotovo sem nepoboljšljivi romantik, ki verjame v pravljice. Vendar je treba te pravljice tudi spraviti v realno življenje.

Včasih pač ne začutimo takoj, včasih nam pač ni takoj namenjeno. In takrat ni čas, da čakamo in iščemo. Takrat se moramo odločiti in iti v akcijo. Izberemo tisto, kar nam je v tistem trenutku najbližje. In gremo v akcijo. In potem rešujemo po poti. In prilagajamo in spreminjamo.

Več, kot bomo v naše delo in naše življenje vložili našega srca, hitreje bomo prišli tako blikzu kot je le mogoče naši srčni želji. Ali pa bomo prišli direktno vanjo. To pomeni, po poti vzljubimo stvari, vzljubimo delo in kot pravi mali princ, vzgojimo svojo najljubšo vrtnico, tako, da jo negujemo.

Torej, ne čakajte, ne izgubljajte časa (razen če ga imate) zato, da začutite srčno željo. Ko bo čas in primeren trenutek, jo boste zagotovo. Pojdite v akcijo stvari se bodo začele odvijati same.