Menu Close

Želiš delati samo stvari, ki te veselijo?

Želiš poslušati svoje srce in delati samo stvari, ki te veselijo? Tako naj bi izgledalo podjetništvo nove dobe in novo življenje. Pravijo …

Te stvari so danes zelo priljubljene. In se zelo dobro prodajajo. In sčasoma ljudje začnejo to verjeti …

Pa vendar. Malo te moram razočarati. Moram ti povedati resnico. Samo tako ti lahko pomagam. Mogoče ni tako popularno in marsikoga, ki išče lažjo in lepšo pot, odvrne. Moja želja pa je, da si srečen/a in uspešen/a. In tukaj ti želim pomagati.

Ključ v življenju je, da delamo stvari, ki nas veselijo. To je naš cilj. In dokler nismo še tam, je pomembno, da nas začnejo veseliti stvari, ki pa nas bodo pripeljale do tja, da bomo delali stvari, ki nas bodo res veselile.

Pa vendar tudi, ko bomo tam, bo še vedno veliko stvari, ki jih bomo morali delati in nas ne bodo veselile. O čem govorim? Ne zveni ravno dobra reklama, kajne?

Poglej, če vprašaš katerega koli uspešnega podjetnika, športnika, uspešnega človeka ali dela samo stvari, ki ga veselijo, se bo nasmehnil. In nato ti bo povedal, da res dela samo stvari, ki ga veselijo, ker ga veselijo stvari, ki jih dela. Zato pravi, da ne dela, ampak uživa v stvareh, ki jih dela.

Pa vendar, če pogledamo na primer Oprah. Oprah živi svoje poslanstvo, skozi svojo pogovorno oddajo, knjige, projekte spreminja svet in človeštvo. Ali lahko rečemo, da Oprah živi svoje sanje? Zagotovo!

Pa vendar, če pogledamo Oprah, koliko časa resnično dela tisto, za kar je poklicana, tisto, kar je njeno poslanstvo? Koliko časa piše knjige, govori v oddajah, izobražuje ljudi? Mogoče deset procentov njenega časa! Razumeš?

Ves ostali čas potuje, je na sestankih, po hotelih, se dogovarja za nastope, podpisuje pogodbe, pripravlja scenarije, se ukvarja z ekipo, je pri frizerju, se pogaja pri založnikih. To pomeni, da skoraj večino časa ne živi svojega poslanstva direktno, ampak mora delati vse ostale stvari, ki so potrebne, da potem lahko živi svoje sanje in svoje poslanstvo.

In takega časa in stvari je skoraj devetdeset procentov. Te to preseneča? Seveda, ona to razume in so tudi nujni, nepotrebni del in obveznosti del njenega poslanstva.

Zagotovo moraš poslušati svoje srce in živeti svoje sanje. In delati samo stvari, ki te veselijo. Pa vendar, če hočeš uspeti in živeti svoje sanje, bo poleg sanjskega dela treba narediti še veliko drugega, ki pa ni tako privlačno. In če to veš in se določiš, tudi to postane sanjsko delo.

Želim ti, da si uspešen/a, da živiš svoje sanje, pa tudi, da veš in znaš zanje trdo delati in te ni strah zavihati rokave in biti umazan/a, če je potrebno. To je pot do uspeha in pot do svobode!


Podobne objave