Življenje je kot vrtiček

Ljudje večkrat potarnajo, da si v življenju zastavijo veliko ciljev in projektov in jim samo malo tega uspe uresničiti.

Življenje je kot vrtiček na katerem gojimo naše projekte. Vedeti moramo kako velik je ta naš vrtiček in kakšne so naše sposobnosti. Če zasadimo celoten vrt in je ta velik in potem nimamo časa, da bi poskrbeli za rastline, se bodo posušile in propadle. Vedeti moramo kaj najbolje uspeva na naši zemlji in narediti načrt kaj bomo posadili vsako sezono. Zavedati se moramo, da nam včasih kak pridelek ne bo uspel, včasih bodo prišli “škodljivci” in ga pojedli, včasih nam bo ponagajalo vreme, včasih pa pač ne bomo (še) imeli dovolj izkušenj kako obdelovati. Prav tako je razlika ali ga obdelujemo strojno in lahko pridelamo več, ali pa se zadeve lotevamo ročno in butično…
In tako se učimo in postajamo vedno bolj uspešni. Na vrtičku in v našem življenju. Včasih se zgodi, da “ima neumen kmet najdebelejši krompir”, to pomeni, da gremo v nek projekt brez znanja in čisto po občutku in smo uspešni, večinoma pa na vrtu štejejo znanje in izkušnje. Le te pa dobimo, ko bolj ali manj uspešno poskušamo doseči najboljši pridelek.

Sezona je včasih boljša in včasih slabša, ne smemo se bati, če se nam kaj ponesreči. Večkrat, ko ugotovimo “česa ne smemo delati”, več je možnosti, da bomo posadili prave stvari in jih znali obdelovati na pravilen način.

Želim vam veliko užitka in veselja pri obdelavi vašega vrtička, življenjskega in poljskega.