Moja zgodba

Kdo je Miran Peterman? Energijski Trener za Uspeh (Energy Success Coach), Transformacijski Trener, mentor, predavatelj, športnik, mojster borilne veščine WonHwaDo.

miran_kid

Ko pogledam nazaj, lahko rečem, da mi je v mladosti uspevalo vse, kar sem si zamislil. Bil sem odličen v šoli, vrhunski športnik – kolesar. Vedel sem, kaj hočem v življenju. Vse mi je bilo jasno. Že kot najstnik sem vedno našel način, da sem imel dovolj denarja. In pri 18. letih sem si kupil oranžni Mini Morris.

Potem sem odšel študirat strojništvo in se kmalu nato priključil mednarodnemu študentskemu združenju. Moje življenje se je obrnilo na glavo. Prej kristalno jasen, tehnično usmerjen, sem se začel zavedati svoje čustvenosti. Začel sem raziskovati smisel življenja, družino, duhovnost. Začutil sem klic, da želim pomagati ljudem, prenehal s študijem in sledil svojemu srcu.

Doma se (seveda) niso strinjali s tem, kar sem počel, ker ni bilo v skladu z njihovimi prepričanji, zato sem se odselil od doma in za eno leto prekinil stike s starši.

V okviru združenja sem veliko potoval in skoraj tri leta preživel v tujini. 10 let sem nabiral izkušnje kot predavatelj, organizator delavnic in seminarjev.

miran_lesson

Nato sem odprl svoje podjetje, fotokopirnico. To je bila moja prva služba. Pred tem sem bil dobre tri mesece v Nemčiji, kjer sem se pri prijatelju, ki je imel fotokopirnico, naučil nekaj osnov. In potem sem začel. Brez delovnih izkušenj, poslovnega plana – nisem vedel niti, kako se napiše račun – sem si sposodil nekaj kapitala in skočil v neznane vode. Kar nekajkrat se je zgodilo, da je prišla stranka in želela storitev, ki je nisem znal narediti. Pustila mi je stvari in rekla: »Ti ugotovi, kako se stvari naredijo, jaz pa pridem kasneje.«

Bilo je noro, vendar sem vztrajal. Konec leta sem končal s še dodatnim minusom. Naslednje leto sem bil v nekem trenutku prisiljen, da se preselim in stanujem v fotokopirnici, ker nisem imel denarja za najemnino. Pogosto sem bil depresiven, včasih cel dan skoraj paraliziran, če ni bilo strank.

Študiral sem vso dosegljivo motivacijsko literaturo, dnevno poslušal mp3 posnetke (Tony Robbins, Jim Rohn, Stephen Covey, John Maxwell, Bob Proctor, Zig Ziglar,..) in kljub temu nisem mogel narediti preboja. Ves čas je bila borba. S partnerko sva se pogosto prepirala, obtoževala in na koncu ločila.

Utrujen od nenehne borbe v poslu in izpraznjen od nedavne partnerske razveze, sem prišel v stik s treningom Energije. Spoznal sem, da ne glede na to, koliko imam znanja in informacij, če nimam dovolj Energije, ne morem narediti rezultata, ki si ga želim.

Z novim treningom se se stvari začele razvijati. Prepričan sem bil, da sem na pravi poti. Bil sem nekaj časa. In potem se je zgodilo. Podjetje, s katerim sem poslovno sodeloval in kateremu sem plačal ogromno denarja za svoj trening in osebni razvoj, je zapadlo v težave. Lastnica in inštruktorica se je zaradi financ zapletla z investitorji in vse skupaj se je končalo z tožbami in sodišči.

Ostal sem praktično na cesti. Moral sem začeti znova. Na glavi pa hipotekarni kredit, porabljen za izobraževanje, pritiski s strani banke in upnikov.

Na čase je bilo grozno. Strah, pritiski, obup. Nisem vedel, kako bom zdržal. Dvakrat so me obiskali rubežniki. Nekajkrat sem celo razmišljal o samomoru. Da enostavno izstopim iz te zgodbe in imam končno mir.

Nikoli ne bom pozabil, ko sva pozimi z očetom, h kateremu sem se preselil in ki me je ves ta čas podpiral, ponoči ostala brez kurilnega olja in se prebudila v hladno jutro. Ni bilo olja in ni bilo denarja, da ga naročiva. Tisto zimo sva olje ves čas naročala na obroke po par sto Eur, ker ni bilo denarja za enkratno naročilo.

Iskal sem tehnike, metode, s katerimi sem se pobiral, sestavljal in postajal močnejši. Imel sem intuitivno vodstvo, vedno sem v pravem času naletel na pravega mentorja, se udeležil delavnice, treninga. Tako sem korak za korakom spremenil svoja prepričanja in svoj pogled na življenje.

Danes lahko rečem, da sem resnično hvaležen, da živim svoje poslanstvo – strankam pomagam pri njihovi osebni preobrazbi. Uživam pri svojem delu, veselim se vsakega novega dneva, dosegam zastavljene cilje, imam veliko energije, našel sem svoj mir, fokus, vizijo. Blagoslovljen sem s srečnim in izpopolnjujočim partnerstvom.

Verjamem, da se vse stvari zgodijo z razlogom. In toliko stvari se mi ni zgodilo samo zaradi mene, ampak zaradi mojega poslanstva. Vedno sem iskal preprosta, prizemljena navodila, korake, ki delujejo. Razvil sem Energy Success Coaching; sistem 7 korakov, preko katerih lahko vsak (zopet) postavi sebe na Prvo Mesto, zgradi svoj Uspeh in zaživi svoje Sanje.