Ali imate svoj jutranji in dnevni ritual? Kakšen je ta? Jutranja kavica in skok na FB? Mogoče meditacija, jutranji sprehod?

Dnevni ritual bistveno bolj pomemben, kot se zavedamo. To ugotovimo šele, ko se nam nekaj podere, ko nimamo časa, ko gre nekaj narobe!

Kakšen je moj dnevni in jutranji ritual?

Zjutraj se ponavadi zbudim ob 5.10, se stuširam in imam zajtrk. Jutranjo kavico sem pred pol leta zamenjal za Bianko, ječmenovo kavo in po začetnem malo težjem odvajanju, je sedaj prav nič ne pogrešam. Pojem dve kuhani jajci in par Hoferjevih hrskov, ki so zamenjali kruh in se stuširam.

Potem je na vrsti Energijsko tuširanje, energijski pretok (energijska meditacija). Napišem si svoje cilje, hvaležnost, preberem afirmacije, poskrbim za čiščenje energijskih blokad in si vzamem vsaj deset minut časa za branje knjige.

Temu kmalu sledi fizična aktivnost, švicanje vsaj 30-40 min in sem pripravljen za nov dan.

Kaj je namen jutranjega rituala? Kot prvo, te napolni z novo svežo energijo, pripravi na dan, motivira, poveča fokus, fizična aktivnost aktivira in prebudi telo, branje te postavi v drugačno frekvenco. Jutranji ritual ti pomaga živeti bolj učinkovito, z več energije, fokusa, prisotnosti in veselja do življenja. Če tega še ne delaš, ti toplo priporočam.

Prejšnji teden sem bil nekaj časa na Bledu, pri očetu, ki ima na zdravstvenem področju pred seboj precej velik izziv in občasno potrebuje pomoč in podporo. Sprememba okolja in energije, precej dodatnih obveznosti, nekaj neprespanih noči, so me kar pošteno vrgle iz ritma. Velikokrat sem svoj ritual naredil samo na pol ali pa kakšno stvar izpustil. Ne morete si prestavljati, kako lahko v kratkem času zopet hodiš naokoli raztresen in loviš svojo energijo.

Sedaj sem zopet v Ljubljani, v starih tirnicah, delam svojo rutino in se odlično počutim.

Čez dan, na polovici dneva opravim še vsaj en Energijski pretok, da se regeneriram in imam dovolj energije za preostanek dneva. Zvečer pa zopet regeneracija energije, čiščenje blokad, hvaležnost in obvezen večerni stretching z valjčkanjem. Na ta način se moj duh, energija in telo sprostijo in so pripravljeni na nočno regeneracijo. Dan zaključim s hladnim tuširanjem, za katerega sem ugotovil, da me zvečer sprosti in mi koristi veliko bolj kot zjutraj.

Pa še to. Jutranji, dnevni ritual je osnova za našo energijsko in fizično kondicijo. Dnevni ritual je del osebne rasti, vendar to ni dovolj. Veliko ljudi dela nek ritual, bere knjige, posluša motivacijske vsebine in misli, da osebnostno raste. Zagotovo raste, pa vendar. Osebna rast pomeni konkretno delo, konkretni premiki na področju razmišljanja, prepričanj, energije in vizije. In tukaj sodi redno mesečno postavljanje ciljev, analiziranje, pisanje dnevnika uspeha, obiskovanje delavnic in seveda po možnosti coaching.

Similar Posts