POVZETEK VIDEA:

Danes ti bom razkril dve skrivnosti, ki dejansko to nista; večina ljudi ju pozna, ne razume pa kako delujeta v praksi in jim preprečujeta, da bi uresničili svoje cilje.

Prva skrivnost so naša PREPRIČANJA. To je skupek vsega, kar verjamemo, kako razumemo stvari, kaj je za nas mogoče in kako mi mislimo, da vse v življenju deluje.

PROBLEM je v tem, da, ko iščemo rešitev ali pot, ju lahko najdemo samo v okviru naših prepričanj. Torej, če obstaja pot, ki je drugačna, kot so naša prepričanja ali nam nepoznana, je ne opazimo, ne najdemo in ne moremo uporabiti. To pomeni, da nas naša prepričanja dejansko omejujejo.

Druga skrivnost so naše VREDNOTE. Vse, kar v življenju delamo, se odločamo in odzivamo je v skladu z našimi vrednotami. Včasih se zgodi, da je korak oz. rešitev, ki bi jo morali uporabiti v nasprotju z našimi vrednotami (drugačno delovno mesto, drugačen partner, drugačna rešitev) in se zato zanjo ne (z)moremo odločiti. To pomeni, da nas naše vrednote dostikrat omejujejo. PS. Niso vse vrednote resnično vredne.

REŠITEV je nekdo od zunaj, ki ima drugačno znanje in drugačen pogled in nam pomaga premagati te naše omejitve in omejenosti.

Similar Posts