Menu Close

Hočem, da me sprejme takšno, kot sem!

Hočem, da me sprejme takšno kot sem, je dejala Petra. Dovolj imam prilagajanja v življenju, želim biti z ljudmi in s partnerjem, ki me bo sprejel takšno kot sem.

Vas popolnoma razumem, sem ji odvrnil. Nihče nima rad, da ga kdo drug želi spreminjati, nihče se ne želi ves čas prilagajati.

Pa vendar so še neke stvari, ki jih morava pogledati, sem dodal.

Poglejte, jaz sem takšen kot sem. Zakaj sem takšen? V veliki meri zato, ker so me tako naučili moji starši, ker sem odraščal v okolici in vrstniki, kjer sem odraščal. Vse to me je oblikovalo.

Moja starša sta bila čudovita starša, dala sta mi vse, kar sta znala, pa vendar. Nista se ravno znala iti čudovitega partnerstva.

Bila sta relativno uspešna v življenju, pa vendar. Ves čas ju je skrbelo glede denarja, mamo je bilo strah vsega v življenju. Kaj se bo zgodilo in kaj se ne bo zgodilo.

In sedaj sem tukaj, z vso mojo dediščino. Kako mi služi? V partnerstvu sem šel skozi cele kalvarije, v biznisu se dolgo nisem znašel. Celo življenje je bila ena borba.

 

Ali sem dober takšen kot sem bil, z mojim razmišljanjem, mojimi navadami, karakterjem?

Ali sem dober takšen kot sem bil, z mojim razmišljanjem, mojimi navadami, karakterjem? Zame zagotovo. Ali pa mi je to prinašalo rezultate v življenju, sem bil srečen, izpolnjen?

Zagotovo ne.

Seveda je vedno vprašanje, kaj hočete. Poglejva košarko. Ali hočete biti to, kar ste in igrati košarko po svoje ali pa jo želite igrati tako, da boste najboljši, da boste zmagali.

Kaj pa partnerstvo? Ali želite biti to, kar ste, ali pa imeti srečno in čudovito partnerstvo?

Biznis ali vaša kariera. Lahko delate po svoje ali pa se naučite biti uspešni.

Vidite, povsod se moramo naučiti nekega načina razmišljanja, pravil, delovanja, nekih vrednot in prepričanj. Naši starši in naša okolica so nam na žalost dali slabo popotnico.

 

Bodi to, kar si, ostalih je že preveč, je v bistvu zelo slab nasvet.

Torej. Bodi to, kar si, ostalih je že preveč, je v bistvu zelo slab nasvet. Boljše bi bilo. Postani najboljša verzija sebe, začni živeti svoj potencial, postani srečen, uspešen in zadovoljen.

Vidite, ne gre niti za nas ali za druge, gre za življenje. Spreminjamo se samo zaradi sebe, da sami postajamo boljša verzija sebe.

Če pa se ne spreminjamo, če ne rastemo, avtomatsko gremo nazaj. Tako deluje vesolje. Če posadite vrtnice, imate vrtnice, če ne posadite nič, imate plevel. Enako je z nami, zato moramo vlagati vase.

Ne iščite nekoga, ki vas bo sprejel, iščite nekoga, ki se bo želel razvijati z vami, ki bo iskren, vam bo na lep način povedal, če ste zaspali in vas motiviral, da greste naprej.

To so resnični prijatelji in tak je resnični partner!


Podobne objave