Menu Close

Kako postaviti sebe na prvo mesto?

Rada bi se postavila na prvo mesto, je dejala Jana.

Razumem, sem odvrnil, pa poglejva najprej zakaj sedaj niste že sedaj na prvem mestu.

Dobro vprašanje, je odvrnila. Zakaj že nisem na prvem mestu, zakaj pristajam na kompromise, zakaj dajem prednost vsem drugim, zakaj vedno pridem jaz na zadnje mesto?

Mogoče zato, ker se ne cenim, ker ne verjamem, da sem vredna, ker ne verjamem, da mi pripada, ker mi je bolj pomembno, kaj si drugi mislijo, ker si želim, da bi me drugi upoštevali, me sprejeli in ljubili.

Postaviti se moram na prvo mesto, presekati z vsemi, ki me ne cenijo in ne vidijo moje vrednosti, povedati tisto, kar mislim, delati tisto, kar čutim, je še dodala.

Razumem, sem dejal. Zakaj pa mislite, da vas ne cenijo, zakaj ne vidijo vaše vrednosti, sem jo vprašal.

Ne vem je odvrnila, taki pač so.

Mogoče pa tudi oni ne čutijo svoje vrednosti …

Mogoče pa tudi oni ne čutijo svoje vrednosti, se ne cenijo, ne verjamejo v več. Samo tisto, kar imaš, lahko daš drugim. Če nimaš ljubezni do sebe, je ne moreš dati drugim, sem dodal.

To je res, je odvrnila.

In sedaj imate možnost, da vse skupaj presekate, se “postavite na prvo mesto”, jim poveste, kar jim gre, ali pa se naučite imeti rada najprej sama in potem boste videla ali se bodo spremenili ljudje okrog vas ali pa boste odšla, sem ji rekel.

Vem, da želite to narediti sama in verjamete, da lahko samo sama sebe spremenite. Pa vendar. Če bi to znala, bi verjetno že naredila, na ljubeč način in ne z revolucijo, se strinjate?

 

Prvi korak, da pokažete sebi, da se res cenite je, da si dovolite, da vam nekdo pomaga.

Prvi korak, da pokažete sebi, da se res cenite, da se hočete postaviti na prvo mesto je, da si dovolite, da vam nekdo pomaga. Nekdo, ki je že šel po tej poti in pomaga tudi drugim, da se začnejo ceniti.

To je nekaj, kar si zaslužite, darilo, ki si ga morate dati. Če se boste “matrala” sama, si zopet dajete sporočilo, da niste vredna. To moram narediti sama, nihče mi ne more pomagati, v bistvu pomeni, da zopet sebe kaznujete, ker niste vredna, da vas nekdo vodi, podpira, spodbuja. In mentor to dela.

Če se želite razvajati in nagraditi, ne kuhate sama, greste v neko dobro restavracijo in uživate. Ker čutite, da vam to pripada, da ste se postavila na prvo mesto.

Ko gremo po pomoč, gremo po MOČ. In to je tisto, kar sedaj potrebujete. Da pozdravite rane preteklosti in začnete živeti drugačno življenje. To pomeni, da se postavite na prvo mesto.


Podobne objave