Miran prosim pomagajte, rabila bi vašo pomoč, mi je na Facebook napisala Nataša. Rada bi se slišala z vami.

Nataša z veseljem, prost termin imam čez par dni, sem ji odgovoril. Mogoče mi malo napišite kar tukaj in bova poskusila rešiti kar se da.

In mi je napisala. Bilo je precej dolgo sporočilo. Na kratko, ločena in dva otroka, novi partner se ne razume z otroci. Včasih je celo nasilen. Ona dela na sebi, on pa o osebni rasti noče slišati.

Problem je njuna komunikacija, vedno izbruhne njegov ego in nastane prepir. Pred kratkim se je vnel prepir med njim in najstarejšim otrokom, bilo je precej hudo, nakar je on odšel od doma in se ni vrnil.

Vprašala me je, naj bom še vedno z njim? Se da to sploh rešiti?

Povedal sem ji, da sta vedno dva dela problema. On, ki dela probleme in ona, ki to dopušča in tolerira.

Kaj naj naredi? Bojim se, da ni tako kratkega odgovora. Kot si ga vsi želijo. Na žalost!

Odgovor ni kaj naj naredimo, ampak, kdo moramo postati, da se bodo stvari spremenile. Stvari, ki se nam dogajajo in jih toleriramo od zunaj, jih (na žalost je to resnica) toleriramo tudi sami pri sebi. Če imamo resnično ljubeč odnos do sebe, ne bomo nikakor pristajalo na odnos, kjer nas nekdo ne sprejema, ne upošteva in ne spoštuje.

Če res imamo ljubezen do sebe, in si jo resnično znamo dati, potem ljubezni ne pričakujemo od drugih in nismo pripravljeni spustiti svoje kriterije “samo, da bi nas nekdo imel rad”. Vedno, ko smo v odnosu, kjer nas nekdo ne spoštuje, pomeni, da tudi sami sebe (dovolj) ne spoštujemo. Pika.

Povedal sem ji, da verjamem, da je vse možno rešiti, samo če je pripravljena delati, se spremeniti, pozdraviti svoje energijske poškodbe.

Odgovorila je, da me razume, vendar ve kaj bo na koncu. Porabila bo ogromno denarja za coaching, ker ga je že in obiskala veliko coachev, na koncu pa ona ve, da če se poglobi vase, bo sama našla vse odgovore in rešila zadevo.

Sama se moram spremeniti, je napisala.

Res? Pa se lahko? Zakaj pa se že ni?

Kakšna prevara osebne rasti. Vse, kar rabiš, da rešiš problem, že imaš v sebi, učijo. Pa res? Albert Einstein pravi, da problema ne moreš rešiti na istem nivoju, kot je nastal. In Brendon Burchard pravi, da se tvoje življenje lahko spremeni samo, če nekaj NOVEGA pride v tvoje življenje, nov pogled na življenje, novo znanje.

Vse že imamo v sebi. Res? Če imamo znanje v sebi, zakaj potem hodimo v šole? Če imamo rešitve v sebi, zakaj se izobražujemo? Če imamo zdravje v sebi, zakaj hodimo k zdravniku? Imamo, razen kadar nimamo. In to je večino časa.

Če vse veste, in če lahko vse rešite sama, zakaj potem prosite za pomoč. Če bi znala rešiti, ne bi iskala pomoči in bi že zdavnaj rešila. Moje poslanstvo je, da pomagam tistim, ki to želijo in iščejo. Ne razumem pa tistih, ki pridejo po pomoč, potem pa jim poveš rešitev in nenadoma pomoči ne potrebujejo več. Ker bi bilo treba investirati njihov čas, njihov denar in se spremeniti. Najprej pa si priznati, da nekaj ne vedo in so delali narobe. To je duhovni ego!

Rešitev sprejmejo, če jim ustreza in ne, če deluje. Če je dovolj lahka in dovolj poceni. Zato ni rezultatov.

Samozavest ne pomeni, da vse veš in imaš ves čas rezultate. Samozavest pomeni, da se zavedaš svojih šibkosti, si jih pripravljen priznati in prositi za pomoč ter jo sprejeti. In to je veličina najbolj uspešnih ljudi in njihova moč.

Similar Posts