Kaj je ključ do srečnega partnerstva, je vprašanje, ki ga velikokrat dobim? Je to, da najdeš pravega partnerja, da obvladaš partnersko komunikacijo, si potrpežljiv, delaš na sebi, podpiraš svojega partnerja, si skupaj v dobrem in slabem, se znaš veseliti, znaš uživati življenje?

Vse to je res in vse to pomaga in seveda je ključ, da najdeš kompatibilnega partnerja, s katerim si pripravljen iti ramo ob rami celo življenje. Vendar po mojih izkušnjah obstaja še nekaj več, nekaj, kar dejansko pomaga, da imaš in živiš vse to.

Ključ je, da imata partnerja v partnerstvu nekaj, kar je večje in pomembnejše, kot sva onadva sama. Kakšna je vizija tvojega partnerstva, kakšne so vrednote? Ali obstajajo vrednote, ki so pomembnejše, kot si ti in tvoj partner, ki presegajo vajino razmišljanje, doživljanje.

Ko smo v partnerstvu srečni, ko nam gre vse po maslu, ne razmišljamo veliko o tem. Ko pa se začne zatikati, ko pride do navzkrižij, nesporazumov, nesoglasij, pa moraš imeti nekaj, kar je večje kot vidva s partnerjem. O čem govorim? Lahko to imenuješ vizija, vrednote v partnerstvu. Zakaj sta sploh skupaj, kaj želita zgraditi v vajinem partnerstvu?

O viziji pogosto govorimo v podjetjih. Ko ima podjetje jasno vizijo, ki jo lahko sprejmejo in živijo njegovi vodilni in vsi zaposleni, se vedno, ko se nekaj zatakne, lahko vrnejo k tej viziji. Kaj je naše poslanstvo, zakaj smo skupaj, kaj je tisto, kar gradimo, kam gremo, kakšne odnose želimo imeti? In ko pride do nesoglasij, ko se pojavijo različna mnenja, različne ideje, se vrneš nazaj k svoji viziji. Je moje razmišljanje v skladu in v smeri z vizijo, katero živimo, z vizijo, zaradi katere smo to podjetje ustanovili, z vizijo, ki je večja od mojih in tvojih interesov.

Kaj je vizija ali kot pravi Stephen Covey, Resnični Sever, nekaj, kar je za vse nas resnično, nekaj, kar presega individualna stališča. Kot pravi Stephen, če je v sobi neko število ljudi in vsi zaprejo oči in pokažejo s prstom proti severu, ko odprejo zopet oči, se smeri, v katere so uperjeni njihovi prsti razlikujejo. Pa vendar, prava smer je samo ena, resnični sever.

Kaj je resnični sever v tvojem partnerstvu, je to resnična ljubezen, čudovito partnerstvo, lahko resnični sever povežeš s stvarnikom, Energijo ali Bogom, kakorkoli jih imenuješ. Ko veš, da obstaja nekaj več, ko veš, da obstaja nekaj več od tebe, si lahko ponižen in skromen in vedno pripravljen prisluhniti. Ko veš, da obstaja nekaj več, lahko začutiš moč in varnost, veš, da obstaja nekaj več, na kar se vedno in povsod lahko zaneseš. Saj poznaš rek, vedno, ko si v dilemi kaj narediti, kako odreagirati, kaj reči ali odgovoriti, se vprašaj: “Kaj bi naredila Ljubezen?”

Kaj bi naredila ljubezen, kako je prav, moralno, kaj je v višje dobro, kaj je najin končni cilj in vizija? Vedno, ko se to vprašaš in če si iskren, lahko začutiš odgovor. Če si le dovoliš. Če le prisluhneš. O tem, kako reagirati, če si samo ti iskren, tvoj partner pa išče izgovore, ni resnicoljuben, reagira drugače, bomo govorili kdaj drugič. Danes ti lahko povem samo, da to dela zato, ker ga je strah. Pogumen človek se upa odpreti, pokazati, se ne skriva in vedno pokaže svoje srce.

Za danes pa samo moja spodbuda in izziv zate, da pogledaš, kaj je tisto, kar vodi tebe in tvoje partnerstvo, kaj je tvoja vizija, kaj so tvoje vrednote. So te vrednote večje, kot si ti in tvoje razmišljanje, tvoje ideje in delovanje?

Na koga se lahko v življenju zaneseš? Nase? Pa res? Na partnerja? Ja? Prijatelje? Vedno znova razočaramo sebe in druge. Mora obstajati nekaj več. Nekaj, kar je sto-procentnega, nespremenljivega, nezamenljivega, nepristranskega, nezamenljivega, večnega! Nekateri jo imenujejo mati Narava, nekateri Energija, Bog, Nebeški Oče, Mama. Ko ti uspe vzpostaviti pristen, oseben odnos, odnos, kjer lahko vprašaš in dobiš odgovor, prosiš in dobiš pomoč, rešitev in ko začneš to živeti, začutiš varnost, začutiš svobodo in začutiš Ljubezen.

Ključ do sreče in čudovite ljubezni je, da imata partnerja v partnerstvu nekaj, kar je večje in pomembnejše kot sva onadva sama. Želim ti, da začneš raziskovati v tej smeri, da najdeš prostor za to v svojem življenju in partnerstvu. Ko se povežeš z vesoljem, Energijo, Bogom, tvoje partnerstvo in tvoja ljubezen dobita vesoljske razsežnosti.

Similar Posts