Vprašanje: Pozdrav, tako kot mnogi starši, se tudi jaz soočam s šolanjem od doma. Ker pa tudi sama za službo delam od doma, sem pogosto pod stresom. Šef od mene pričakuje, da bodo določene stvari narejene, obenem pa moram pomagati pri učenju še 8- letniku in 9-letnici, kar pa je včasih zelo naporno. Pogosto se razburim in dan se konča s kreganjem in jokom. Potem pa mi je seveda takoj žal. Kaj naj storim? Kako naj se pomirim? Otroka ne razumeta, da za svojo službo potrebujem zbranost. Včeraj mi je sin dejal, da on bo pa imel tako službo, ob kateri ne bo živčen. Kar zajokala bi … Prosim za kak nasvet, že tolažilna beseda bo pomagala!

Odgovor: Hvala za vaše vprašanje, popolnoma vas razumem. Takšne in podobne situacije so na žalost trenutno stalnica, mama je za vse in kar naenkrat je vsega preveč. Seveda lahko delate v smeri organizacije in delegacije, vendar je v praksi precej težko organizirati poskočnega najstnika.

To pomeni, da je tukaj ogromno stvari, na katere ne morate vplivati. Vplivate pa lahko nase, na svoje odzive in kot ste že vsi ugotovili, ste preobremenjena in pogosto živčno odreagirate. Vsi nas učijo komunikacije, organizacije, kako se odzvati, pozabijo pa zakaj živčnost in občutljivost sploh nastaneta. Gre zato, da nas situacije, ljudje in stresne okoliščine skozi življenje energijsko poškodujejo. Zaradi tega nastanejo energijske poškodbe in blokade in vsakič, ko nam nekdo pritisne na te rane, odreagiramo bistveno bolj intenzivno, kot bi, če ne bi bili energijsko poškodovani. To tudi pomeni, da dostikrat situacija, ko nam nekdo nekaj reče ali stori, nima veze z našim odzivom, ampak našo poškodbo, ki nas je zabolela.

Predlagal bi vam, da delate na svoji sproščenosti, po možnosti si privoščite toplo kopel, vsaj deset minut meditacije zjutraj in/ali zvečer, sprehod v naravi, zelo pomaga tudi šport (najbolje je, da vključite otroka zraven, da pokurita svojo nagajivo energijo), najbolj pa bi vam pri vsem pomagala Energijska terapija (za več informacij me kontaktirajte), kjer bi pozdravila svoje energijske poškodbe in čustvene ranice, zaradi katerih se sedaj bistveno bolj intenzivno odzivate in se naučila napolniti s sedaj prepotrebno energijo. Na tak način bi lahko delovala bistveno bolj umirjeno in zadovoljno. Saj veste, zadovoljna in srečna mama, zadovoljna in srečna cela družina.

Similar Posts