Tudi vi odgovorite “Samo gledam”, ko greste nakupovat oblačila in vas prodajalka vpraša, če vam lahko pomaga? Zakaj je tako?

Ljudje na nek način ne maramo, da nekdo vstopi v naš prostor, bojimo se, da bo vplival na nas, nam vsilil njeno mnenje, nas mogoče spodbudil, da storimo nekaj, kar drugače mogoče ne bi. Rajši ostajamo na varno razdalji.

Popolnoma enako je, ko iščemo informacijo, znanje, ko želimo rešiti nek problem? Na varni razdalji želimo prebrati, poslušati in se potem sami odločiti, kaj bomo storili. Nihče nam ne bo ničesar vsiljeval.

Zakaj je tako? Ste pripravljeni? Vam lahko povem resnico? Tak način obnašanja in odzivanja je posledica vzgoje nesamozavestnih, neuspešnih staršev, staršev, ki so se celo življenje bali avtoritete in se ji na skrivaj ves čas upirali. Preden pa me napadete, naj vam povem zgodbo, razliko med bogatimi in revnimi starši.

Ko revni (neuspešni) starši peljejo svojega otroka k zdravniku, mu povedo, da je tam striček, ki je študiral dolga leta, on vse ve in ga je treba poslušati. Karkoli reče, je treba narediti, nič spraševati. Treba je biti priden. Se spomnite?

Ko bogati (uspešni) starši peljejo otroka k zdravniku, mu povedo, da je tam striček, ki je študiral dolga leta, on veliko ve in je tam, da ti pomaga. Če imaš vprašanje, če te kaj zanima, ga kar vprašaj, on je tam, da ti pomaga. Nič se ga ne boj. On je tam za tebe. Ste dobili sliko?

In potem, ko oba fanta odrasteta, gre prvi prestrašen na občino, v banko, odvetniku, se vsega boji, ga je strah, da ga zopet nekdo ne bo v nekaj prepričal in je ves čas v odporu. Drugi pa ve, da so vsi tam za njega, da mu pomagajo, da so mu na voljo. Ni ga strah, ve, da mu bodo vsi svetovali, na koncu pa bo sprejel sam svojo odločitev.

Bogati in uspešni ljudje zato z veseljem sprejmejo nasvet, poslušajo vodstvo, zaupajo, da bodo dobili pravo usmeritev in namesto, da jo iščejo in izgubljajo čas, vprašajo, najamejo svetovalce, coache, mentorje. To je prvi razlog.

Ste se kdaj udeležili plesnega tečaja? Na tečaju je deset parov. Vaditelj reče “držite se bolj pokončno”. Vsi se avtomatsko poskusijo držati bolj pokončno in vsi mislijo, da se sedaj resnično držijo bolj pokončno. Razen tistega para, ki se že prej ni držal pokončno in zaradi katerega je voditelj sploh na to opozoril. Ste dobili sliko?

In natanko to se dogaja, ko beremo knjigo, se udeležimo online video tečaja, gledamo video in se izobražujemo sami. Najprej se ne zavedamo kaj je naš resnični problem, ker ga ne vidimo, ker se ne vidimo in potem mislimo, da smo že spremenili ter že delamo drugače, v resnici pa to samo mislimo. To vam povem iz lastnih izkušenj.

Knjiga in video vas ne vidita, vas ne poznata. Lahko vam data znanje in informacijo, ne moreta pa vam povedati kaj točno potrebujete, kaj delate narobe in katere korake morate narediti, da boste dosegli, kar si želite. Knjiga in video sta raziskovanje z varne razdalje, ker nas je velikokrat strah, da se bomo morali soočiti s sabo, narediti nekaj, kar je sicer dobro za nas, pa mislimo, da še nismo pripravljeni ali pa, da ne zmoremo.

In potem se zgodi, da nam včasih uspe, da najdemo odgovor in pot, večinoma pa le približno. Vse skupaj pa je podobno, kot da bi svojim otrokom pustili, da se sami učijo iz knjig in videov, brez učitelja in nikoli ne bi preverili, kaj so se naučili in kaj razumejo. Pa o tem sem že pisal …

Kakšnega coacha potrebujete? Potrebujete coacha, ki je že uspel v tistem, kar želite doseči, ki je šel skozi podobno življenjsko izkušnjo. Potrebujete coacha, ki vam zna svetovati korak za korakom. Potrebujete coacha, ob katerim se boste počutili vsaj malo neudobno, ki se ne bo strinjal z vami, ko boste mislili, da ne gre, da ne moreta in vam bo pomagal, da vsemu navkljub najdete pot.

Sam sem šel skozi težke situacije, poskusil vse mogoče tehnike, ki niso delovale zame, nikoli nisem obupal in na koncu našel pot in zgradil sistem dela, Energijski trening, ki deluje. Hkrati pa sem globoko hvaležen za intuitivno sposobnost, da iz povezave z Univerzalno inteligenco dobivam odgovore za moje študente. Imam sposobnost, da čutim energijo izza vaše situacije in dobim rešitev. Na ta način vam lahko lažje in hitreje pomagam do vaših sanj in rezultata.

Če ne rastemo, stagniramo in potem počasi nazadujemo. Zato se moramo ves čas izobraževati. Vsak dan, ne samo čez vikend, si moramo vzeti čas, da vsaj deset minut beremo, si ogledamo kak video, ki nam pomaga, da postanemo še boljši. Ko pa želimo spremeniti situacijo, rešiti partnerstvo, doseči cilje, ki jih nismo še nikoli, pa vam priporočam coaching. Odgovore in navodila boste dobili bistveno hitreje, kot če jih iščete in raziskujete sami.

In če pomislim, da vse to znanje in izkušnje, za katere sem potreboval deset in več let raziskovanja in šel skozi nešteto bolečin, strahov, vrtenja v krogu, lahko sedaj predam naprej svojim študentom v samo parih mesecih, je vredno vsakega denarja, ki ga investirajo v mentorstvo.

Pravijo, da mentor ne more namesto tebe ničesar narediti. Zagotovo ne. Prav tako pa tudi vi ne, če ne veste kaj, kako in kdaj. In mentor vam pokaže pot, vam stoji ob strani, vas spodbuja in vas motivira. In v tem je čarobnost mentorstva, za mentorja in mentoriranca.

Ostanite čudoviti, delajte na sebi in se ne bojte coachinga!

Similar Posts