Danes sem se pogovarjal z gospo, ki se je prijavila na brezplačni pogovor.

Miran, ne morem verjeti, skoraj dva meseca sem rabila, da sem se prijavila na pogovor. Ni mi jasno, kaj se dogaja. Sploh si ne predstavljate kakšne odpore sem doživljala, strahove, dvome, kaj mi je tega treba, kaj res ne morem sama, zakaj bi se izpostavljala …

Vem, da potrebujem pomoč in mi lahko pomagate, pa vendar ne razumem zakaj je tako težko. Brezplačno je in se počutim kot, da me bo konec.

Potolažil sem jo, da se to precej pogosto dogaja. V nas je obrambni mehanizem, ki nas hoče zaščititi. Da se ne bi poškodovali in da bi nas ohranil pri življenju. Ta mehanizem nas varuje samo pred eno stvarjo, spremembo. Ne razume ali je sprememba nekaj najboljšega, kar nas čaka v življenju ali grozeča nevarnost.

Ta mehanizem opravlja svoje delo in če smo še živi, go opravlja z odliko. Problem pa je, da nas zavira in nas ovira pred kakršnokoli spremembo.

In kakšne so njegove metode? Strahovi, dvomi, odpori in potem bolj prefinjene taktike. Zgodi se, da nikakor nimamo časa, izgubimo denar, ki ga potrebujemo za spremembo, doleti nas prometna kazen, pokvari se nam avto, računalnik ali celo zbolimo. Zveni kot znanstvena fantastika. In mi te stvari kupimo, mislimo, da so resnične, gledamo na njih kot na razloge, da nam to ni namenjeno.

In povem vam iskreno, če ne bi tega veliko doživel tudi sam, slišal od svojih strank in prebral, da se iste stvari dogajajo enako intenzivno tudi v Ameriki, Avstraliji in na Kitajskem, tega ne bi verjel.

Smo mojstri manifestacije. Problem je, da večinoma manifestiramo negativno. In ko se odločimo za spremembo v življenju, se notranja sporočila dvignejo, obrambni mehanizem zaktivira in se zataknemo.

Kako ven iz tega? Najti moramo nekoga, ki nam lahko pomaga in se odločiti. Odločiti in skočiti! Ne razmišljati, samo odločiti, kot skok v mrzlo vodo. In začeti plavati!

Sliši se kot kriminalka je dodala gospa, vendar je precej smiselno in res je vse to kar se mi je dogajalo. Potem je res najbolje, da kar skočim!

PS. Čutiš, da je čas za spremembo in odločitev? Lahko ti pomagam. Pošlji mi sporočilo!

Similar Posts