Večina ljudi tega ne verjame in se potem sprijazni s tistim, kar pride.

V življenju imamo dve možnosti. Lahko kreiramo svoje življenje, si ga ustvarimo po svojih željah in viziji, lahko pa se odzivamo in poskušamo narediti iz tega kar največ.

Velikokrat berem komentarje in potem poskušam nekatere izzvati s kratko debato, vendar večina ne vidi razlike. Misli, da so na najboljši poti in delajo najboljše mogoče.

Verjamem in spoštujem. Pa vendar.

Če želite, da boste resnično ustvarjali svoje življenje, to ni dovolj. Druga najboljša opcija je še vedno druga najboljša opcija.

Če želite ustvarjati svoje življenje potem imate Plan. Plan A. Potem ni plana B ali C, ni rezervnih opcij. Ker je plan A edini, ki vas zanima.

In potem ne sprejmete od življenja to, kar vam ponudi, ampak se sami odločite, kaj si želite. In to dosežete. Ne glede koliko časa to traja, ne glede kolikokrat poskusite, ne glede, kakšno ceno je potrebno plačati.

“Miran, jaz se tako srečna, toliko sem že napredovala, toliko spremenila. Živim življenje, ki sem si ga vedno želela.”

Verjamem in spoštujem. Pa vendar.

Moja želja in moje poslanstvo je, da vam pokažem, da obstaja več, da je možno več in da je možno za vas.

Razumem in brez zamere, če vam povem direktno. Otrok, ki je v osmem razredu osnovne šole, je srečen za osmi razred osnovne šole. Ima rezultate in znanje celega sveta, za osmi razred osnovne šole.

Je srečen in ponosen, za osmi razred. Vse to je super, vendar otrok ne ve, da obstaja še srednja šola, fakulteta in podiplomski študij. Nikoli se ne konča.

Vem, da to ni za vse, vem, da imam mogoče jaz večje ambicije. Pa vendar. Moje članke pišem za tiste, ki ravno tako upajo in si želijo, da je možno več in da je možno več za njih.

In prvi ključ je, da se ne zapremo. Da smo vsaj malo radovedni, da vsaj malo prebudimo svojo ambicijo. Seveda, če vas to zanima, drugače nima smisla, da me berete.

“Jaz sem tako srečna. Dosegla sem vse kar sem si želela”, mi piše gospa. Verjamem in spoštujem. In vem, da je velikokrat ta pot bila tako težka, da vas sedaj nihče ne more premakniti. Niti, če vas poskuša premakniti na bolje!

Tam ste, ker to poznate, ker se tukaj počutite udobno, ker temu zaupate. Pa vendar, obstaja veliko, veliko več. In vi ste zmožni priti do tja.

Hudič se skriva v detajlih, pravijo. In vidi se ga v razmišljanju. Seveda, ga morate videti. In seveda za to potrebujete znanje in orodja, ki jih večina nima.

Ali veste, da če letalo spremeni svojo smer samo za eno stopinjo, je po nekaj urah letenja lahko njegova destinacija popolnoma drugačna. Ste dobili sliko?

Podobno je z našim razmišljanjem. Če začnemo gledati na stvari samo malenkost drugače, male spremembe, malenkost dopustimo, da je lahko drugače, so naši rezultati in naše življenje lahko popolnoma drugačni.

Mogoče mislite, da tega ne potrebujete. Razumem. Ne veste. Tudi otrok v osmem razredu, ne ve, da obstaja drugačno znanje in drugačen pogled in ne ve, da mogoče to potrebuje. In če je odprt, potem lahko zaživi popolnoma novo življenje.

Ne želim biti pameten, imel sem mogoče srečo in močno željo, predvsem pa nisem odnehal, da sem dobil znanje in vpogled v stvari, ki niso dostopni vsem ljudem.

Moja želja je raziskovanje mojega potenciala. Kaj je mogoče in kaj lahko še dosežem. In to svoje znanje in izkušnje delim z vami. In upam, da vas lahko izzovem in prebudim, da najprej začnete dopuščati, da je možno še več, potem vas to začne zanimati in nato greste v akcijo.

Na branite tistega, kar že veste in kar že delate. Tudi če je super. Obstaja še več, še bolj super, še bolj srečno in še bolj čudovito. Na vaš potencial!

Z ljubeznijo, Miran

Similar Posts