Pravkar sem se vrnil s sprehoda. Mogoče si pomislila: “Super zate, jaz pa sem že lepo v službi, bi tudi rajši ravno prišla s sprehoda.” Se strinjam in razumem. Jaz sem si izbral in ustvaril tak način življenja. Seveda pa včasih delam tudi pozno zvečer. Vsak si kreira svoje življenje. Ali pa tudi ne?

Danes imam zate vprašanje:”Kako si začela svoj dan?”. Ko se zjutraj zbudiš, kaj je prva stvar, ki jo narediš? Se le s težavo skobacaš iz postelje, poskušaš sestaviti in potem odhitiš v službo, ali pa imaš svoj jutranji ritual? Kako začenjaš svoj dan?

Jaz ga ponavadi začenjam aktivno. Zbudim malo po peti se in si najprej vzamem nekaj trenutkov za hvaležnost. Nato je na vrsti gibanje. Zelo je pomembno, da aktiviram svoj metabolizem, da se spravim v akcijo. Deset do trideset minut gibanja, po možnosti znojenja, naredi moj dan. Nato se stuširam in pripravim na “Jutranji trening”.

Jutranji trening je ritual, ki ga vsako jutro delam skupaj z mojimi strankami, od šestih do sedmih. Eno urico imamo samo zase, za pripravo na nov dan. Začnemo ga s polurno meditacijo, kjer se umirimo, energijsko napolnimo in pripravimo na nov dan. Sledi “Fokus meditacija”, deset minutni ritual vizualiziranja naših ciljev, kreiranja našega življenja. Nato si napišemo naša dnevna opravila, “todo” list. V življenju imamo izbiro. Lahko si kreiramo svoje življenje ali pa se samo odzivamo na stvari, ki nam jih pripravijo drugi in prinese življenje. Dvajset minutna motivacija zaključi naš jutranji ritual. Nova pozitivna sporočila, inspiracija, nove prepoznave in nove odločitve so naša dnevna energijsko duhovna hrana, ki nas vzdržuje v pozitivni naravnanosti. “Svet tam zunaj” je še vedno preveč negativen in depresivno nastrojen in brez treninga “pozitivnih mišic” in pozitivnega odnosa nas vse prehitro posrka v svoje zgodbe in večina ljudi sploh ne opazi, da so nehali verjeti v čudovito prihodnost, v možnosti in priložnosti. Zato je jutranji ritual tako pomemben.

Dnevno srečujem ljudi, ki pa nimajo časa … Nimajo časa, da začnejo dan na način, ki bi jim lahko spremenil življenje. Mudi se jim v službo, da se lahko izognejo prometnim zastojem. Prometnim zastojem? Kaj pa zastoj pozitive v tvojem življenju? Se ti ne zdi ta precej bolj kritičen in odločilen kot pa prometni zastoj? Pa ni potrebno, da si zjutraj vzameš eno uro časa, lahko si ga vzameš vsaj deset minut ali pet, odnos je tisti, ki šteje. Seveda, ko boš izkusila koliko ti lahko tak ritual prinese, se boš odločila za več.

Similar Posts