Današnje vprašanje, ki sem ga dobil, je povezano z izgubo teže, odvečnimi kilogrami. Vedeti moramo, da so kilogrami, ki se nam nabirajo samo posledica, ne pa tudi vzrok. Povsem podobno je glede kajenja. Ogromno ljudi želi izgubiti težo ali prenehati kaditi, problem pa je, da poskušajo spremeniti rezultate oz. posledice in ne tisto zaradi česar nastajajo. Za več si preberi odgovor na spodnje vprašanje.

Vprašanje: Pozdravljeni, že odkar vem zase, imam težave z odvečnimi kilogrami. Uspe mi spremeniti način prehranjevanja, shujšam in sem zelo zadovoljna, nato pa ponovno podležem nezdravi hrani. To se mi dogaja tudi po večkrat na leto. Kilogrami mi ves čas nihajo, prav tako pa tudi počutje. Če se zredim, sem slabe volje, pa vseeno spet traja, da se zberem nazaj in shujšam. Zakaj se mi to dogaja? Vem, da je veliko v psihi, zato vas prosim za kak nasvet, kako urediti to večno hujšanje.

Odgovor: Hvala za vaše vprašanje. Kot ste že sama omenila je vaša teža odvisna od vašega počutja. Kilogrami so samo rezultat tistega, kar se nam dogaja v naši notranjosti. Ko smo nezadovoljni, žalostni, nesrečni, osamljeni, trpimo, smo jezni, si pogosto “lajšamo” naše težave s hrano. V takšnih stanjih nam enostavno paše nezdrava hrana.

Zakaj se nama to dogaja? Naša čustva so povezana z zdravjem naših notranjih energijskih organov. Ti organi sprejemajo energijo. Če so ti organi v ravnovesju, zdravi, potem je naše počutje stabilno, počutimo se odlično in ne čutimo nobene potrebe po nezdravi hrani. Ko pa so naši notranji organi poškodovani, ko niso v balansu, pa jih z nezdravo hrano na nek način pomirimo. To je podobno kot cigarete. Ko smo nervozni in prižgemo cigareto, na ta način umirimo nemir in ne čutimo več tistega, kar ga povzroča.

Naši glavni notranji energijski organi so srce, pljuča, ledvica, jetra in vranica. V energijskem smislu so povezani z našimi čustvi. Pljuča z žalostjo, osamljenostjo in navezanostjo, ledvica s strahom, srce z našim fokusom, vizijo, pogumom, vranica razmišljanjem. Te stvari zelo podrobno razumejo na Vzhodu.

Kaj se dogaja? Če imamo energijsko poškodovana pljuča, smo žalostni in ko smo žalostni zopet naša žalostna energija poškoduje naša pljuča. Vrtimo se v začaranem krogu in padamo navzdol.

Kaj lahko naredimo? Prvi korak, ki ga lahko naredimo sami je, da presekamo naše čustveno stanje! Prenehamo biti žalostni, nesrečni, osamljeni, jezni! Kako lahko to naredimo, to ni mogoče, pogosto slišim. Res? Ste že kdaj bili v zelo slabem čustvenem stanju in potem zazvoni telefon ali potrka poštar. V trenutku smo sposobni, da se sestavimo in spremenimo razpoloženje. In popolnoma “normalno” odgovorimo na klic in sprejmemo poštarja. Na dolgi rok nam pri tem seveda lahko pomaga kakršnokoli motivacijsko gradivo.

Drugi korak pa je, da svoje notranje organe energijsko pozdravimo in zbalansiramo. Pri tem vam pomaga Energijski ekspert z energijskim zdravljenjem. Lahko kontaktirate tudi mene, vam z veseljem pomagam. Ko se notranji energijski organi pozdravijo, ko se zbalansiramo, naša energija lepo teče in to vpliva na našo stabilnost in naše počutje. Ko smo zadovoljni in v balansu ne čutimo potrebe po nezdravi hrani in avtomatsko se uravna tudi naša teža.

Problem, ki ga dostikrat srečam pri ženskah je ta, da mislijo, da morajo sebe “disciplinirati”. Disciplinirati, da bodo zdravo jedle, disciplinirati, da bodo redno telovadile. Disciplinirati pomeni dejansko kaznovati! Nisem še srečal nikogar, ki bi bil nezadovoljen in nesrečen in bi ga lahko discipliniral v srečo in zadovoljstvo. Ključ je v spremembi razmišljanja in energijskem zdravljenju. Brez tega ne gre.

Torej ključ ni, da poskušate shujšati. Ključ je, da postanete srečna in se energijsko pozdravite in zbalansirate. In vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

Similar Posts