Vprašanje: Spoštovani, najprej naj omenim, da berem vaše nasvete in da so zares odlični. Tudi jaz bi prosila za nasvet. Stvar je takšna, da me včasih moti vedenje moža. Kadar sva v družbi ima pogosto navado, da če nekaj govorim pojasnjujem, prične odkimavati in nato pravi, da bo on razložil, ker zna bolje in jaz ne znam povedati. To ne dela nalašč, ampak me zelo moti. Sva se o tem tudi že pogovarjala, pa je nekaj časa vse v redu, nato pa spet stara zgodba.

Druga stvar pa je, da ne prenese, da imam zadnjo besedo. To izhaja iz njegovega strahu, njegova mati je glavna v hiši, njegov oče nima nobene besede. In mož se enostavno boji, da bi bilo tudi pri nas tako. Tudi o tem sva večkrat govorila in mi je priznal, da ga to zelo skrbi, da bi nekoč prav tako popustil in ostal brez besede. Jaz mu poskušam dopovedati, da ne bo tako, da jaz nisem njegova mati … Kako naj mu to razložim, enostavno ne znam.

Za vaš čas se zahvaljujem.

Odgovor: Hvala za vaše vprašanje. Iz vašega opisa je razvidno, da vaju je na nek način oba strah in imata oba probleme s samozavestjo.

Partnerstvo sta dva srečna, zadovoljna, zabavna, uspešna in samostojna posameznika, ki drug z drugim delita življenjsko izkušnjo!

To pomeni, da bi morali najprej sami doseči neko osebno zrelost, samozavest in samopodobo, postati srečni, zadovoljni, izpolnjeni in uspešni in šele potem začeti našo partnersko izkušnjo. V praksi pa je to večinoma precej drugače in potem moramo stvari reševati po poti. Kolikor nam pač to uspeva.

Velikokrat dobim vprašanje “Kaj naj rečem, kako naj razložim, kako naj povem svojemu partnerju? In bojim se, da na žalost ni enostavnega odgovora, stavka, ki bi lahko prinesel rešitev. To je podobno, kot bi me vprašali, kako naj po francosko nekomu nekaj razložim? Najprej se morate naučiti francosko. In to bi znalo trajati nekaj časa.

Ker nas v življenju nihče naučil kako se imeti rad, kako imeti dobro samopodobo, kako biti samozavesten, kako komunicirati v partnerstvu, ker pač tega niso znali tudi naši starši, je najhitrejša pot, če poiščemo nekoga, ki to zna, mentorja in nas lahko nauči. Samozavest, samopodoba, komunikacija ni samo kaj bomo rekli, kako bomo komunicirali, kakšna so naša prepričanja, naše znanje, ampak so tu tudi naši podzavestni programi, ki jih moramo spremeniti, naše energijske poškodbe, ki so nastale skozi naše življenje in naša energija. Če želimo spremeniti naše življenje, potrebujemo celostno spremembo in celostni pristop.

In ko postanemo srečni, zadovoljni, zabavni, uspešni in samostojni posamezniki, potem nam v partnerstvu in ostalih odnosih stvari tečejo, ni problema kaj in kako nam nekdo nekaj reče ali kaj se zgodi. Naša moč in naša vrednost ne prihajata od zunaj, ampak iz nas samih.

Vaše vprašanje torej ni, kaj naj mu rečete in kako naj mu razložite, ampak kdo morate postati vi in vaš partner, da bosta srečna, zadovoljna, zabavna, uspešna in samostojna (OP. Samostojna pomeni, da ne potrebujeta drug drugega, sta pa srečna in vesela, da sta skupaj) posameznika in srečen, zadovoljen in izpolnjen par.

Similar Posts