Miran, res sem hvaležna, za vse, kar sem dosegla v teh mesecih, nikoli si nisem mislila, da mi bo res uspelo, mi je povedala Tjaša. Je pa res, da sem po drugi strani imela manj časa zase in se nekako počutim manj srečna in manj izpolnjena, je še dodala.

Nadaljevanje članka je namenjeno tistim, ki hočete več v življenju in ste pripravljeni za to tudi nekaj storiti. Mogoče se kaj takega pripeti tudi vam. Samo povem.

Tjaša, popolnoma te razumem, sem ji odgovoril. Mogoče pa moraš spremeniti tvoje asociacije!

Začudeno me pogleda.

 

Če v življenju nismo srečni, moramo (mogoče) spremeniti asociacijo!

Poglej, v življenju vsemu, kar se nam dogaja pripisujemo neko asociacijo. To pomeni to, če se mi zgodi ali dogaja to, pomeni to.

Pred leti sem slišal zgodbo, ki jo je povedal Tony Robbins. Delal je z žensko, ki se je bala javno nastopati. Vprašal jo je, kaj se dogaja.

Povedala je, ko pomislim na to, da moram iti na oder, postanem nervozna. Srce mi začne biti močneje, čutim cmok v grlu, roke postanejo potne in takrat ZABLOKIRAM. Z mano je konec. Ne morem na oder.

Povedal ji je, da je isto vprašanje postavil Brucu Springsteenu. Povedal mu je, ko pomislim na to, da moram iti na oder, postanem nervozen. Srce mi začne biti močneje, čutim cmok v grlu, roke postanejo potne in takrat VEM, DA SEM PRIPRAVLJEN. Odidem na oder in dam vse od sebe.

 

Uspešni ljudje imajo drugačne asociacije kot neuspešni.

Uspešni ljudje imajo drugačne asociacije kot neuspešni. Če samo pomislimo, kaj je za nas, navadne smrtnike nagrada, ki nas spremlja skoraj od rojstva? ČOKOLADA!!?? Vedno, ko imamo rojstni dan, dobimo za darilo čokoladno torto, ko nas nekdo obišče, ko imamo obletnico, ko praznujemo, vedno čokolada.

Čokolada redi, sladkor maši naše žile, povzroča sladkorno, … Hey, hey, Miran, najdi kak drug primer!

Ok, ok. Gremo naprej. Vedno, ko nekaj naredimo, se nagradimo tako, da se odpočijemo. Komaj čakamo, da bo konec pouka, službe, da bo odmor, da bomo odšli v penzion. Znamo uživati v brezdelju, ne znamo pa uživati v delanju, ustvarjanju, kreiranju, umetnosti.

Ko dobimo nek denar, si moramo nekaj kupiti. Ko bogati ljudje dobijo denar, ga investirajo. Seveda si tudi kupijo stvari, vendar vedno enako količino, kot zapravijo, tudi investirajo za prihodnost. Tisoč eurov za dopust in hkrati tisoč za prihodnost.

Njim je lahko, ker imajo. Počasi, počasi, o tem bomo drugič. Oni pač ne gredo na dopust, če nimajo dovolj, da bi investirali za prihodnost. Na ta način so postali bogati!

 

Kakšne so naše asociacije?

Kakšne so naše asociacije? Čas zame pomeni, da delam … kaj? Srečna sem, ko. Uživam, kadar. Sprostim se, ko.

In ko začneš delati na sebi, naenkrat nimaš toliko časa za sebe. In takrat potrebuješ nove asociacije. Čas zame je, ko berem dobro knjigo in sem motivirana. Čas zame ni več gledanje televizije in brskanje po internetu. Moja nagrada mogoče ni več izlet v tujino, ampak mogoče investiranje v delavnico, coacha, razvoj mojih sposobnosti.

Vihate nos? Sem vam povedal, da članek ni ravno za vse. To je za tiste, ki vedo, za kaj to delajo in vedo, kaj hočejo. Ko postanemo uspešni, imamo itak lahko vse in vse za nazaj!

Zakaj je toliko problemov z otroci, ki se nočejo učiti? Ker nimajo pravih asociacij zakaj je to dobro. Ker teh pravih asociacij, na žalost, velikokrat nimajo tudi njihovi starši.

 

Ko postane razvoj tvoja sreča in uspeh nagrada, se spremeni tvoje življenje.

Ko postane razvoj tvoja sreča, užitek in uspeh nagrada za tvoje delo, se spremeni tvoje življenje. Ves čas delamo nekaj in porabljamo čas, sprejemamo informacije. Lahko raziskuješ kakšna je moda Kardashianovih, pa ste me dobili, da tudi jaz včasih malo zaidem, ali pa te zanima, kako postati srečen, izpolnjen, pustiti pečat.

In če hočeš novo življenje, potrebuješ nove asociacije. In mogoče je danes dan za ta korak.

Similar Posts