Ko delamo na sebi, ponavadi rešujemo neko konkretno situacijo. Na primer, moj partner me ne ceni, ne spoštuje. Stvari se nabirajo, v nekem trenutku je vsega preveč in si rečemo dovolj, tega se ne grem več, sedaj bo drugače. In presekamo odnos, udarimo po mizi, včasih tudi odidemo iz tega toksičnega odnosa.

Ko se odločimo, da bo drugače, smo šele na začetku spremembe

Dostikrat slišimo, odločila sem se, sedaj bo drugače, začela sem delati drugače. In večina ljudi misli, da je s tem rešila problem. Pa je to res?

Poglejmo, kaj se dogaja. To, da se ne cenimo, je v bistvu naš podzavestni program, ki ga imamo v sebi. Program se je aktiviral na področju partnerstva. Tam je udaril ven, tam ga vidimo in občutimo. Se odločimo in ga spremenimo.

Spremenimo na področju partnerstva oz. nekega odnosa, kjer smo ga videli in se ga zavedali. Spremenimo tisto, kar občutimo in tisto, kar nas moti. Tisto, česar se zavedamo!

 

Program, ki nas ovira, moramo spremeniti na vseh področjih našega življenja

Kaj pa na drugih področjih? V drugih odnosih, situacijah, kjer pa nas v tem trenutku še ne pritiska, še ne moti, kjer še ne opazimo, da je nekaj narobe?

Kaj pa v odnosu do sebe? Ko se ne znam ceniti, ne verjamem, da je življenje čudovito, da mi pripada, da sem vredna, da sem lahko srečna in uspešna.

Ponavadi mislimo, da smo rešili, v resnici pa smo rešili samo deset procentov problema (programa), ki se ga zavedamo, devetdeset procentov pa se ga ne zavedamo, ker ni tako moteč in še vedno deluje.

In tukaj potrebujemo nekoga od zunaj, ki nas zna opazovati, ki vidi skozi nas, da nam pomaga, da spremenimo tudi tisto, česar se ne zavedamo in še naprej delamo, še naprej živimo na star način. Tistega, kar ne vidiš, pač ne vidiš in česar ne veš, pač ne veš.

Ko sem se začel zavedati, da program deluje na vseh področjih mojega življenja in sem prenehal reševati posamične zgodbe (zgodilo se mi je to, on mi je to rekel, naredil, …) in začel spreminjati program, ki te zgodbe povzroča, se mi je spremenilo življenje.

In danes je dan, ko se mogoče lahko spremeni tudi tvoje!

Similar Posts