Kaj storiti, ko partnerja nista usklajena v spolnosti, ko so potrebe enega, ponavadi moškega večje, je vprašanje, ki ga pogosto dobim.

Moški si želi več, oziroma bolj pogosto in velikokrat besedno ali vsaj energijsko pritiska na partnerko, ki ta pritisk čuti in se hkrati velikokrat tudi boji, da bo z zavrnitvijo razočarala, prizadela in v nekaterih primerih tudi izgubila svojega partnerja.

Veliko parov se poskuša pogovoriti

Veliko parov se poskuša pogovoriti, najti nek kompromis, ki pa ponavadi ne deluje. Bomo pogledali zakaj. Precej pogoste so obtožbe z ženske strani, da je to pač njegov problem, da ona pač ne čuti, da bi in mu ne more pomagati. Kaj storiti?

Najprej poglejmo zakaj se to sploh dogaja?

V partnerstvo pridemo z različnimi izkušnjami in večinoma precej energijsko poškodovani. Posebej, če za partnerko to ni prvo razmerje, obstaja velika verjetnost, da ima na področju spolnosti slabe izkušnje in zaradi tega tudi energijske poškodbe.

In te energijske poškodbe preprečujejo, da bi se partnerka lahko sprostila, zaupala in odprla, ter resnično uživala v intimnem odnosu.

Partnerja prideta v odnos energijsko na precej podobnem nivoju, ravno tako pa precej podobno energijsko poškodovana. Zaradi teh poškodb se skozi odnos in prav tako v ostalem življenju nabirajo razne frustracije in negativni občutki, če jih lahko na tak način skupaj povzamemo.

Narava moških je, da želijo te napetosti sprostiti skozi spolnost, po drugi strani pa te napetosti preprečujejo ženskam, da bi se sprostile.

PS. Nekateri moški se tega zavedajo, drugi pa samo mislijo, da imajo tako veliko potrebo. Imajo, vendar je ta ventil preko katerega se sprostijo.

Moški je tako načeloma skoraj vedno pripravljen za akcijo, pri ženski pa se mora zgoditi precej stvari, da se ona lahko počuti in čuti pripravljeno. In moški dodatni pritisk tukaj ne naredi nobene koristi. Na žalost pa moški drugače ne znajo. Razen, da potlačijo željo in hkrati postajajo vedno bolj jezni na partnerko.

 

Imata moški in ženska različne potrebe?

Mislim, da ne, drugače ne bi prišla skupaj. So pa tukaj v igri zgoraj našteti faktorji, ki ženski preprečujejo, da bi bila pripravljena moškemu ugoditi. Seveda so tukaj še drugi faktorji, kot so, da se mora ženska ob moškem počutiti varno, biti spočita, kar pomeni, da ji moški pomaga pri domačih opravilih, da se nežnost med partnerjema začne že zjutraj in tako naprej. Vendar to že vsi vemo in prav tako vemo, da ne pomaga. Seveda brez tega pa sploh ne gre.

Kaj storiti, ko partnerja nista usklajena v spolnosti?

Ker so problem energijske poškodbe, je potrebno energijsko zdravljenje. Pogovor in podobne svetovalne terapije pomagajo precej v omejenem obsegu.  Ključno vlogo igrajo tukaj naši podzavestni programi, zaradi katerih prihaja do konfliktnih situacij, ter naše energijske poškodbe, ki nam preprečujejo, obema partnerjema, da bi bila svobodna, sproščena, se lahko predala in uživala in intimnem odnosu.

Partnerstvo sta dva srečna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspešna posameznika, ki drug z drugim delita življenjsko izkušnjo. Prvi korak je, da se energijsko pozdravimo in postanemo srečni, zadovoljni in izpolnjeni. Intima pa je potem samo nadgradnja tega.

Similar Posts