Osebna rast: Razlog zakaj ljudje ne uspejo, ki bo marsikoga presenetil!

Miran, že dolgo časa delam na sebi, pa se kar nekako ne premaknem, je dajala Mateja. Res ne vem, kaj delam narobe!

Razumem in vam verjamem. Ogromno ljudi dela na sebi, poglejva podrobneje, kaj delate, kako delate, kaj delate pravilno in ne ter česa ne delate pa bi mogoče morala.

In sva pogledala. Povedala mi je nad katerimi coachi je navdušena, katere ne mara, kakšne programe spremlja in kateri jo niso najbolj všeč. Imena tukaj niso pomembna. Bolj je pomembno ostalo.

Poglejte Mateja, se ji dejal. Na sebi delate, ker želite biti srečna, izpolnjena in uspešna, se strinjate?

Seveda, mi je pritrdila.

 

Če bi želela zaslužiti 100.000 eur mesečno, vem, da je mogoče to velika številka in za nekatere težko zamisliva, pa vendar, koga bi vprašala za nasvet?

Mislim, da bi poiskala nekoga, ki je to že v resnici naredil, samo nekdo tak mi lahko pomaga, je odvrnila Mateja.

Super, se popolnoma strinjam, sem rekel. To pomeni, da ne bi vprašala prijateljice, ki ji resnično zaupate in zasluži 1000 eur mesečno, ne bi vprašala nekoga, ki navdušeno razlaga, kaj bi bilo treba narediti, da bi jih zaslužil, v resnici pa je sam še daleč od tega.

Ne bi poslušala ljudi, ki imajo ideje, dobro misleče nasvete, ki mislijo, kako bi bilo, ki bi vam radi pomagali, pa v resnici ne znajo in tega, kar si vi želite še nimajo, niso dosegli, niso bili tam in nimajo rezultata, katerega hočete.

Ne bi poslušala ljudi, ki imajo ideje, dobro misleče nasvete, ki mislijo, kako bi bilo, ki bi vam radi pomagali, pa v resnici ne znajo in tega, kar si vi želite še nimajo, niso dosegli, niso bili tam in nimajo rezultata, katerega hočete. Se strinjate?

Zveni mi popolnoma logično in mislim, da bi natanko to naredila. Se strinjam z vami je povedala Mateja.

Vendar natanko to počnemo v vsakodnevnem življenju. Za nasvet o denarju, sicer manjših zneskih in mogoče je ravno to razlog, partnerstvu, uspehu, športu, vzgoji otrok, se vse prevečkrat obračamo na ljudi, ki so nam všeč, lepo zvenijo, so privlačni, imajo lepe slike na Instagramu, so naši prijatelji, nimajo pa rezultatov, ki si jih mi želimo. Poslušamo, spremljamo in se učimo od napačnih ljudi. Beremo napačne knjige, poslušamo napačne delavnice, delamo z napačnimi mentorji.

Naj vam povem kak primer. Celestinska prerokba. Knjiga, ki jo je prebralo in jo obožuje na milijone ljudi. Ali pa Alkimist. Problem je, da so to izmišljene zgodbe. Nič od tega se ni v resnici zgodilo. Noben rezultat, ki je opisan dejansko ni bil narejen. Avtor je imel idejo, ki je lahko čudovita, vendar te ideje sam ni preizkusil v življenju in je ni testiral. Zato ne deluje. In ljudje so zmedeni, zveni vrhunsko, ideje so super, rezultatov pa ni.

Najbolj poznani svetovni Coach za zmenke (pa ni moja konkurenca, da ne bo pomote), ki je deli nasvete na Oprah showu, ima milijone sledilcev na internetu, je samski in se ponosno slika s svojo mamico. Halo?

 

Koga poslušate, komu sledite, od koga sprejemate nasvete?

Koga poslušate, komu sledite, od koga sprejemate nasvete? Od nekoga, ki lepo zgleda, čudovito zveni, ga je lepo poslušati, je navdušen, ali nekoga, ki ima rezultate, ki si jih želite, je že bil tam, kamor hočete priti in dosegel tisto kar hočete vi.  

In to je glavni razlog, zakaj ljudje, ki delajo na sebi, so disciplinirani in marljivi, velikokrat ne uspejo. Ker nimajo pravega vira informacij, znanja in pravih nasvetov.

Na koncu bi se rad zahvalil še vam. Hvala, ker me spremljate in berete. V življenju sem preizkusil ogromno tehnik, prebral ogromno knjig, imel veliko mentorjev. Investiral sem veliko denarja in večina stvari ni delovala. Danes sem hvaležen, da sem našel sitem dela, ki resnično pomaga, Štiri Energijske Stebre Uspeha, katere hvaležno predajam naprej. In hvaležen sem za vsakega izmed vas, ki ste del moje zgodbe.

Ostanite čudoviti! 🙂

[xyz-ihs snippet=”Facebook-like”]