Zakaj je v današnjih partnerstvih prisotno nezadovoljstvo, neizpolnjenost, problemi pri komunikaciji, povezanosti, intimnosti, spoštovanju? Zakaj pari ne vidijo več razloga ostati skupaj?

V preteklosti sta partnerja prišla skupaj iz ekonomskih in čustvenih razlogov

Poglejmo najprej malo v zgodovino partnerstev! V preteklosti sta partnerja prišla skupaj iz ekonomskih in čustvenih razlogov. Seveda je bila prisotna tudi ljubezen. Vendar, partnerja sta bila skupaj, ker je bilo to lažje zaradi financ, lažje zaradi skupnega stanovanja, zato, da nista bila sama, osamljena, zato, ker je bilo skupaj lažje. Kasneje pa sta ostajala skupaj zaradi skupne lastnine, skupnih financ, ter skupnih otrok.

V sredini prejšnjega stoletja (1950 – 1970) so se zgodile velike spremembe, ki so bile posledice industrijske revolucije. Ženske so se začele množično zaposlovati in na ta način postajale vedno bolj samostojne in neodvisne.

 

Partnerja ne ostajata več skupaj, ker sta v to prisiljena, ampak zato, ker tako hočeta.

Kar naenkrat je izginila potreba po moškem skrbniku, po odvisnosti. Partnerja ne ostajata več skupaj, ker sta v to prisiljena zaradi ekonomskih ali čustvenih razlogov, ampak zato, ker tako hočeta. In velikokrat se zgodi, da nočeta, oz. nočeta več in gresta narazen.

Novi Model Partnerstva pomeni, da sta partnerja skupaj zaradi ljubezni, skupnih doživetij, skupne izkušnje, skupne rasti, skupnih ciljev in skupne vizije. Skupaj sta zato, ker hočeta biti, ne zato, ker morata. Prišel je čas, ko moramo spremeniti naš pogled na partnerstvo!

Partnerstvo sta dva srečna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspešna posameznika, ki drug z drugim delita življenjsko izkušnjo! (Miran Peterman)

 

Ključ čudovitega partnerstva je, da najprej sami postanemo srečni

Ključ (ideal) čudovitega in uspešnega partnerstva je, da najprej sami dosežemo neko osebno zrelost in uspešnost v življenju, postanemo srečni in znamo uživati življenje in potem najdemo partnerja, ki je na podobnem osebnem nivoju in skupaj z njim delimo življenje.

Partnerstvo sta dva srečna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspešna posameznika, ki drug z drugim delita življenjsko izkušnjo. In mogoče je danes dan, da se odločimo, da postanemo tak par!

Similar Posts