Se tudi vam dogaja, da se partner ves čas pritožuje, kritizira in ni z ničemer zadovoljen? Vem, ni enostavno.

Pa vendar, naj vas nekaj vprašam.

Ste že videli osebo, ki je lahko ostala negativna poleg nekoga, ki je pozitivno naravnan?

Ste že videli osebo, ki je lahko ostala negativna poleg nekoga, ki je pozitivno naravnan, vesel, motiviran, hvaležen in srečen? Jaz nisem. Ponavadi se negativec avtomatsko naleze pozitivne energije.

Nisem rekel, da je enostavno, pa vendar. Sreča, veselje in ljubezen do veselja sta vaša odgovornost. Ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas. Sredi kaosa in nemira, morate najti in zgraditi svoj mir.

Problem v odnosu ponavadi nastane, ko se eden izmed partnerjev začne ukvarjati z osebno rastjo. Dela na sebi in začne opažati svoje in partnerjeve napake. Te ga začnejo motiti in večinoma to tudi izrazi. Večinoma na napačen način. Rezultat pa je obojestransko nezadovoljstvo.

 

Individualno osebno rast moramo povezati s partnersko osebno rastjo

Ni dovolj, da delamo na sebi. Individualno osebno rast moramo povezati s partnersko osebno rastjo. In če delamo pravilno, potem se mora spremeniti tudi partnerstvo in začeti spreminjati tudi vaš partner.

Moja izkušnja in način dela je, da je dovolj, da je eden od partnerjev pri meni na treningu, če želite izboljšati partnerstvo. Izkušnja mojih študentov, ko začnejo delati z mano je, da se s partnerjem najprej znova zbližata in potem začne drugi partner tega slediti. Najprej sprejme nove ideje, začne drugače razmišljati, nato počasi odpre kako knjigo in korak za korakom skupaj razvijata partnerstvo v novo smer in novo vizijo.

Partnerstvo sta dva srečna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspešna posameznika, ki drug z drugim delita življenjsko izkušnjo. In najprej mora vsaj eden izmed vaju postati tak!

Similar Posts