S: Vsega imam zadosti, že nekaj let ga prosim, da naj se spremeni, da naj začneva delati stvari drugače. Nič ne zaleže in odločila sem se, da se bom ločila!

M: Popolnoma razumem in vem, ni enostavno. Pa ste poskusila še kaj drugega, kot, da ste mu stvari povedala?

S: Si sploh predstavljate, kolikokrat sem mu poskusila povedati?

M: Otroke imate, predpostavljam. Ko so bili mali, ste jih vsak dan hranila. In ponavadi niso hoteli jesti, vsaj večina je takih. Ste jih vedno poskušali nahraniti na isti način?

S: Našla sem način, da je deloval. Drugače bi že umrli od lakote.

M: Super, sem vesel. Zakaj pa niste istega načina uporabila za vaše partnerstvo, zdi se mi da precej umira?

 

Najbolj me boli, da ženske nakaj let poskušajo na isti način reševati partnerstvo

Najbolj me boli, da ženske nakaj let poskušajo na isti način reševati partnerstvo in potem imajo občutek, da so naredile, kar so mogle in vso ostalo krivdo preložijo na partnerja, ki se ni odzval.

Če bi se oba zavedala, da sta delala napake, imela napačne pristope in sta oba enako kriva, potem bi imeli veliko možnosti, da s pravim načinom partnerstvo pozdravimo in obnovimo.

Partnerstvo umre, ker ga ne znamo negovati. Lahko gremo v novega, vendar, če se ne naučimo vrtnarjenja, se bo vse skupaj ponovilo. Naučiti pa ne pomeni, da veš česa nočeš, ampak, da se naučiš kako!

Ko gresta dva narazen, sta ponavadi kriva oba, ker sta delala napake in hkrati nihče, ker nista imela znanja. In hkrati zopet oba, ker znanja nista poiskala. Danes pa je nov dan in nova priložnost!

Similar Posts