Pred kratkim sem se pogovarjal z gospo, ki mi je povedala: “Sosedov par je šel narazen. On je ves čas pil, ona pa ga je najedala. In sedaj sta šla narazen.”

Poznate tudi vi kak tak par, ste mogoče vi v takšni situaciji?

Je res edina rešitev, da gresta narazen?

Večina bi rekla, če bi on nehal piti, bi lahko ostala skupaj. Verjetno.

Kaj pa, če ga ona ne bi najedala? Bi nehal piti? Ga je ona najedala že prej ali ga je začela, ko je začel piti?

Mogoče drezam v občutljivo tematiko. Zakaj se to sploh dogaja?

Dejstvo je, da sta oba nesrečna. Vsak posebej in oba skupaj. Ali potem nista za skupaj? Če ne bi bila, ne bi bila skupaj. Zagotovo je nek razlog, da sta.

 

V partnerstvo prinesemo s seboj preteklo prtljago.

Gre za to, da imata oba veliko pretekle prtljage, ki je ne znata imeti pod kontrolo. Ne znata se je tudi znebiti. Imata omejeno znanje, podzavestne programe, ki ju ne podpirajo. Oba sta energijsko zelo poškodovana. To so vzroki, zakaj se dogaja, tisto, kar pa se dogaja, pa je samo posledica.

Če želimo situacijo rešiti, se moramo ukvarjati z vzroki, ne pa reševati posledice. Problem jablane ni pri jabolkih, ampak pri korenini.

 

Ker sta energijsko poškodovana, med njima prihaja do trenj, nesporazumov, prepirov.

Ker sta energijsko poškodovana, ker imata ne-podporne programe, preteklo prtljago, med njima prihaja do trenj, nesporazumov, konfliktov, prepirov. Ljudje se v takšnih primerih odzovemo tako da ali izražamo te naše občutke navzven ali pa jih potlačimo.

In veliko moških jih potlači. Stvari se nabirajo. Partnerka želi reševati stvari. Pogovoriva se, povej, usediva se dol, obljubi mi. Želi reševati, na moškega pa vse to samo negativen učinek, pritisk in potiskanje v kot.

Če je moški šibak in nemočen se velikokrat zateče k pijači v tolažbo. Bolj, kot partnerka pritiska, slabše je.

Se da to rešiti? Morata priti oba na terapijo? Kaj storiti, ko moški ne želi zdravljenja? Odvisno od terapije. Če je terapija pogovorna, če poskuša pomagati socialna delavka, psihoterapevt, potem, na žalost, skoraj morata biti pripravljena sodelovati oba.

Energijsko zdravljenje, ki ga izvajam, deluje drugače. Dovolj je, da se za začetek za terapijo odloči eden izmed partnerjev. Delamo na razumevanju situacije (to delajo tudi pogovorne terapije), začnemo spreminjati podzavestne programe in zdraviti energijske poškodbe. Prvi korak je, da se za nekaj časa partnerja ne pogovarjata o tem, kaj bo, kako bo, da se pritisk umiri, da partnerka neha pritiskati na partnerja.

 

Ključ je energijsko delo in energijska podpora.

Partnerka (ali partner, če je situacij obratna) potrebuje veliko energije in miru, da zdrži, da se ne vpleta v partnerja in situacijo. Tu se pri običajnih terapijah vedno zaplete. Obljubita, se nekaj časa držita in potem ne gre več. Če imaš podporo energije, če se začneš energijsko zdraviti, potem spremeniš frekvenco, lažje ostaneš miren, potrpežljiv, stvari se te ne dotaknejo tako močno in se lažne distanciraš od situacije, zamer in partnerjevega obnašanja.

Pravilo je, da v odnosih nikoli ne smete delati nekih planov, ko ne čutite v sebi miru.

Pravilo je, da v odnosih nikoli ne smete delati nekih planov, razčiščevati, se pogovarjati, pregovarjati, ko ne čutite v sebi miru. Mir je osnova. Ko čutite mir, se lahko začnejo spremembe, se lahko pogovorite, brez da oddajate jezno, razočarano, žalostno, prestrašeno energijo in se dogovora tudi držite.

Seveda se lahko zgodi, da partner ne želi sodelovati, se ne želi spremeniti, včasih gredo pari pač narazen. Moja želja je pomagati do sreče in novega življenja vsaj tistemu, ki se oglasi pri meni. In velika verjetnost po mojih izkušnjah je, da se spremeni tudi drugi partner. 

Vse se da, če se hoče in če poznate pravi način in pravo pot. Pomembno pa je, da ne sodimo prehitro, ne v svojem življenju in ne pri sosedih. 

In mogoče je ravno danes dan, da si daste novo priložnost!

Similar Posts