Kako lahko še hitreje dosežem svoj cilj? Kako lahko dosežem svoj cilj in se neham vrteti v krogu? Kako lahko svoj cilj povečam in ga dosežem, čeprav mi je že trenutni izziv? To so vprašanja, ki jih pogosto naslovijo na mene.

Načeloma lahko dosežemo prav vsak cilj, ki si ga zastavimo, če smo le pripravljeni plačati ceno, ki je potrebna. In če je ta cena, da moramo iti preko sebe, svojih zmogljivosti, svojega zdravja, smo na robu izgorelosti, potem verjamem, da cilj ni vreden cene, ki jo plačamo. To pomeni, da nas vse neetične, nemoralne in komurkoli ali nam samim škodljive poti do cilja ne zanimajo. Toliko, da se razumemo in lahko nadaljujemo.

Če pogledamo preprosto, za dosego vsakega rezultata potrebujemo neko znanje in sposobnosti, ter energijo. Več, kot imamo znanja, bolj, kot smo razvili naše sposobnosti, boljše rezultate lahko načeloma dosežemo. V tej enačbi je najbolj pomembna energija.

Znanje lahko pridobivamo, sposobnosti lahko razvijamo, pa vendar brez Energije ne moremo ničesar. V garaži imamo lahko najnovejši električni avto, čudo tehnike, lahko imamo znanje, kako ga upravljati, razumemo, kako deluje, imamo navodila, pa vendar. Če so baterije prazne, ne moremo ničesar, ne moremo nikamor.

To pomeni, da je ključna energija. Če želimo svoj cilj doseči hitreje, potrebujemo več energije. Avto, ki proti cilju vozi s 130 km/h, porabi več goriva, kot avto, ki vozi 80 km/h. Enako je tudi z nami.

Če želimo doseči cilj, pa se vrtimo v krogu, zopet preprosto pomeni, da za dosego našega cilja potrebujemo več energije. To je podobno kot vožnja na klanec, vzamemo zalet in gremo proti vrhu in če je ta zalet premajhen, se ustavimo pred vrhom, nam zmanjka moči, ne zmoremo do cilja. Zato rečemo, da se vrtimo v krogu.

Cilj, ki ga lahko dosežemo in imamo zanj dovolj energije, je dejansko opravilo in ne cilj. Cilj je nekaj, kjer še nismo oz. nekaj, kar še nimamo. Namen cilja je razvoj. Kako torej dosežemo svoj cilj, ki je večji, kot sedanji, kljub temu, da nam je že trenutni cilj izziv? Potrebujemo več energije!

Poglejmo malo našo energijo. Ljudje se rodimo z omejeno količino energije, ki jo skozi življenje porabljamo. To načeloma opažamo vsi, vsak dan, vsako leto. Po drugi strani pa se rodimo z različno kapaciteto energije, eden več, drugi malo manj. Tudi to opažamo, po rezultatih, ki jih imamo ljudje različne. Nekdo predaja svoje znanje in svoje sposobnosti manjšemu številu ljudi, zopet drugi širokim množicam, nekdo zasluži 1000 Eur, zopet drugi služijo milijone.

Tukaj sta seveda dve komponenti, ena je sama kapaciteta in druga ali to svojo kapaciteto znamo v polnosti uporabljati. Za to drugo možnost obstajajo različne tehnike, pri prvi pa smo načeloma precej omejeni. Kaj lahko naredimo, bom povedal v nadaljevanju.

Če želimo do svojih ciljev priti hitreje, se nehati vrteti v krogu in dosegati cilje, ki so bistveno večji, kot doslej, potrebujemo več energije. To je fizika. Če bi to energijo že imeli, bi te cilje že dosegli. Zopet fizika.

Zakaj te energije nimamo? Ena možnost je, da smo se rodili s premajhno kapaciteto energije (v primerjavi z našimi željami, vizijo in našimi ambicijami), ali pa smo energijo nekoč imeli, pa smo se iztrošili in energijo porabili.

Kje lahko dobimo energijo? Energije je v vesolju neomejeno, problem je, da je ne znamo (več) uporabiti, ne znamo se več priklopiti na izvor, ne znamo se (več) napolniti. To sposobnost smo imeli kot otroci, ko smo se skoraj do mrtvega utrudili od igranja in bili po nekaj urah znova polni energije. Vendar se je za sposobnost izgubila.

Kaj lahko naredimo?

Prvo možnost, ki jo na žalost izbere večina ljudi je, da se sprijazni, da pač tako to je, da jim pač ni namenjeno in je pač v redu tako, kot je. In obupa.

Druga možnost pa je, da iščete naprej. Kot sem iskal jaz, ko sem se vrtel v krogu, ko nisem mogel doseči ciljev, ki sem jih želel, ker so bile moje želje, ambicije in vizija večja, kot moja kapaciteta energije.

In danes vam lahko pomagam.

Pomagam vam, ko potrebujete več Energije za vaš Uspeh. To je podobno kot bioenergetik, ki vam pomaga do več Energije, da imate lahko boljše Počutje in več Zdravja.

Jaz pa vam pomagam do več Energije, da lahko dosežete večje Cilje v vašem Življenju, drugačne Rezultate, naredite Premik, želeno Spremembo, ste bolj Samozavestni, imate več Energije v Partnerskem odnosu, Obudite partnerski Odnos, naredite nov Začetek v vašem Partnerstvu, izboljšate svoje Poslovanje, se Odločite za nove poslovne Priložnosti, zaslužite več Denarja.

Ko sem prvič slišal za to, se mi je življenje spremenilo za vedno. In danes se lahko tudi vam.

PS. Za več informacij mi pošljite sporočilo.

Similar Posts