Drage moje in dragi moji! <3

Kako vam gre skozi praznike, kako uspete ostati v svoji energiji, se za hip ustaviti, si vzeti čas zase in preprečiti, da vas potegne v vrtinec evforije?

Kar nekajkrat sem se zalotil, da sem pri nakupovanju pomislil, da kupim nekaj česar si že dolgo nisem privoščil od raznih slaščic ali slanih priboljškov in potem se vprašam, pa je to res dobro zame?

Prav tako glede dnevnega ritma, prazniki so, saj imam zjutraj čas za spanje, bomo pač zvečer malo dlje pokonci … Pa je res to dobro zame, ali lahko stvari organiziram tudi drugače?

Večina ljudi se ne zaveda posledic, ki jih lahko taki prazniki pustijo na “kondicijo”, mentalno energijsko in fizično.

Vem in razumem, da večina želi imeti samo malo lepše življenje, malo več sreče in malo več denarja in še ni pripravljena na odrekanja in disciplino in življenje, ki se razlikuje od množice. In mislim, da je glavni razlog predvsem v tem, da drugačnega življenja ne pozna in ne pozna ljudi, ki živijo drugačno življenje.

Osebno se zelo veselim praznovanja novega leta, ki ga bom preživel v ožjem družinskem krogu. Imeli se bomo čudovito, na mizi bo vrhunska hrana, tudi posladkali se bomo, pa vendar planiramo zaključiti s praznovanjem in se odpraviti na spanje pred 10 uro.

Pa saj lahko zjutraj spimo, ker je prost dan … Zakaj že? Jaz lahko spim vsak dan dlje, ker ne hodim v klasično službo, pa vendar vstajam vsak dan 5.10 minut, med prazniki pa najkasneje 5.30. Zakaj? Zato, ker so jutra čudovita, ker imamo zjutraj jutranji ritual s energijskim sproščanjem, pisanjem ciljev, hvaležnostjo, branjem, ki ga ne želim preskočiti. Zato, ker se najkasneje ob 9h veselim fizičnega treninga in tako naprej.

In ne vidim nobenega razloga zakaj bi to spremenil, zakaj bi čakal do polnoči, da pride novo leto, si pokvaril bioritem in naslednji cel dan. Razumete? Želim maksimalno izkoristiti vsak dan in novoletni ni izjema in prilagodim svoj urnik in praznovanje temu, da imam energijo, sem spočit in polno motiviran.

Zakaj delim tole z vami? Mogoče se bo kdo navdušil in poskusil in opazil, da je lahko ravno tako čudovito in precej manj posledic in mogoče kdo izmed vas, ki že preživlja praznike na tak način, ne bo občutil krivde, ker ga vsi čudno gledajo zakaj se ne “veseli” z njimi.

Globoko pa spoštujem in razumem tudi ostale, ki imajo in želijo drugačno izkušnjo in jim to ustreza. Vsak si kreira svoje življenje in svoje rezultate.

In v novem letu ti želim, da jih imaš čim več, da najdeš način in pot in ti tvoja osebna rast prinaša zadovoljstvo in hkrati manifestira konkretne plodove.

Za danes pa ti želim čudovit dan. Sonček je zunaj in veliko sončka tudi znotraj in naših družinah! <3

Similar Posts