Menu Close

Pet nasvetov kako preživeti praznične dni z več ljubezni

Smo sredi prazničnih dni in z vami bi rada delila nekaj idej, kako jih preživeti z več Ljubezni. Do Sebe. Do Partnerja, in tudi drugih ljudi. In seveda več sreče!

SKUPNE AKTIVNOSTI S PARTNERJEM

Naj skupne aktivnosti ne bodo le praznične pojedine in obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Planirajta skupen čas s partnerjem, ko sta sama. Vem, da so Božično-Novoletni prazniki predvsem “družinski prazniki”, pa vendar. Najdita čas le zase. Kaj bosta počela, kam bosta šla, ali kaj bosta raziskovala skupaj? Morda kopel v dvoje, branje knjige v dvoje, skupen sprehod v naravi, ogled lučk na destinaciji xy, pogovor ob toplem čaju z vonjem po cimetu, pogovor o tem, kaj želita doživljati v vajinem odnosu v prihodnjem letu, za kaj si hvaležna svojemu partnerju, kakšna družabna igra …

 

ČAS (SAMO) ZASE

Prazničen čas naj bo vsaj deloma namenjen tudi tebi. Preživi ga sama s seboj. Privošči si pisanje dnevnika, reflektiranje preteklega leta, plane za naslednje leto, privošči si sproščujočo kopel, branje knjige, sprehod v naravi, izlet v neznano. Sama. S sabo. Mnoge ženske imajo s tem velike težave, saj menijo, da je življenje s partnerjem edino čemur lahko rečejo življenje. In če ni partner, so tukaj prijateljice. Kaj pa ti, sama s sabo? Ali se znaš peljati na zmenek (ki ni s prijateljico)? Naučiti se biti sama s sabo je tako zelo zdravilno. Ko znaš biti sama s sabo, znaš biti tudi s partnerjem. Takrat lahko daješ, drugače, bolj pristno, bolj polno.

 

OBIŠČI LJUDI, KI SO TI DRAGI

Planiraj obiske tako, da najprej pogledaš, kdo so ljudje s katerimi se želiš družiti, kje se počutiš dobro, kje se počutiš slabe volje in utrujeno. Glede na to, določi prioritete. Kjer se počutiš dobro, si več in dlje časa, kjer se počutiš slabo, kjer čutiš, da energija odteka, preživiš manj časa. Vsi imamo koga, ki ga pač “moramo” obiskati in če to ni najboljša izbira za naše dobro počutje, naj bo obisk kratek in sladek, kot pravijo. Čuvaj svojo energijo, nauči se prepoznati, kjer ti neskončni pogovori pojedo vso energijo (tudi, če je to s prijateljico ali prijatelji, za katere si menila, da so super). Če se po takem druženju počutiš utrujeno, rabiš počitek, ali se počutiš prazno, potem je to alarm in čas za premislek o prioritetah.

 

NAPOLNI SE Z ENERGIJO

Pred, med in po prazničnih dneh, planiraj regeneracijo. To ne pomeni vedno počitka, to pomeni, aktivno vadbo, sprehod v hrib, kjer se močno predihaš (merilo: hodiš tako hitro, da se ne moreš pogovarjati), ker ta sprehod niti ni namenjen temu. Dobrodošlo je, da se posvetiš dihalnim vajam, meditaciji, energijskemu pretoku (posebna tehnika energijskega polnjena in zdravljenja, ki jo izvajamo na našem treningu), branju knjig, tišini, si ogledaš film, ki ga že dolgo želiš videti, ješ kakovostno in zdravo hrano, piješ dovolj vode, imaš dovolj kakovostnega spanja, itd.

 

KREIRAJ SVOJE ŽIVLJENJE

Vse zgoraj naštete stvari planiraj, daj si na urnik, določi dneve, ure, kdaj boš, kaj počela. Večina ljudi še vedno počne vse stvari spontano, zato imajo spontano življenje, ki pa se vedno ne izide najboljše. Če si med tistimi, ki v življenju hočejo nekaj več, sta papir in kuli tvoja največja prijatelja.

Kreiraj svoje življenje, zapiši si, kaj si želiš in kdaj boš to počela. Ne le za praznike, ampak tudi sicer. Kar je na urniku je to, kar bo tudi narejeno in, kar ti veliko pomeni. Življenje je dragoceno, ne prepuščaj ga samo takšnim in drugačnim naključjem.

 

***
Miran in Karmen ti želiva čudovite Praznike in ti sporočava, da sva tukaj Zate. Že več kot 15 let se ukvarjava s tem, kako v svetu prebuditi več Ljubezni, tako, da pomagava parom obuditi njihovo partnerstvo, se znova povezati in zaživeti v čudovitem odnosu. Če želiš najino podporo ali nasvet, ti z veseljem pomagava.


Podobne objave