Odločil sem se, da stvari pridem do dna. Raziskal bom, zakaj me je mama zapustila, ko sem bil še otrok. Kar nenadoma je pustila vse in odšla v tujino, je dejal Simon. Hočem priti do odgovora in vem, da mi bo to spremenilo življenje, je še dodal.

Razumem, sem mu dejal. Mogoče vam lahko pomagam. Bi vas zanimalo, zakaj se je to zgodilo?

Seveda je vrelo iz njega, seveda me zanima.

Načeloma je stvar zelo preprosta, zapustila vas je, ker je bila v stiski, ker ni znala in ni zmogla drugače, sem mu povedal.

Sedaj veste. In kako lahko to spremeni vaše življenje, sem ga vprašal.

Presenečeno in zamišljeno je zrl vame.

Poglejte, vse metode, ki vas vodijo v raziskovanje preteklosti, zakaj se je nekaj zgodilo, zakaj je nekdo lahko to meni naredil, tehnike igranja vlog, dvogovorov, izpraševanj in coachingov, načeloma delujejo v zelo omejenem obsegu. Večinoma pa imajo celo napačen učinek.

Zakaj bi bilo dobro, da se jaz ali nekdo drug vživi v strah moje mame, njene frustracije, njeno zgodbo, njeno nemoč, ko je nekaj storila, rekla ali odreagirala? Kaj ni dovolj že, da se je to zgodilo? Zakaj bi sedaj rabil iti še enkrat nazaj, podoživljati in biti v tej energiji? Jaz bi se temu izognil v velikem loku!

Vse, kar se je zgodilo, se je pač zgodilo, ker ni bilo drugega znanja, ker ni bilo drugačnega razumevanja življenja. Poškodovani ljudje poškodujejo druge ljudi. Seveda, razen če čutite, da želite to izkusiti in morate to izkusiti, ker drugače ne veste kako naprej. Potem pojdite v to. Vendar obstaja precej lažja in hitrejša pot.

Tisto, kar se je zgodilo, se je pač moralo zgoditi in zaradi tega imamo na nek način danes takšne in drugačne težave. Drugače ne bi imeli želje, da to razrešimo. Pa vendar.

Lahko gledamo, kaj delamo narobe in raziskujemo zakaj delamo narobe ali pa se enostavno naučimo kako moramo delati pravilno. Seveda moramo včasih malo pogledati po preteklosti, da ne ponavljamo vedno istih napak, vendar ni potrebno, da se tam zadržujemo več, kot je to res potrebno.

Ko gremo v gozd, se umažemo, mogoče pademo. Domov pridemo vsi umazani od blata. To je prispodoba življenja. Vendar, ko pridemo domov, ne raziskujemo vsak blatni madež; kje je nastal, kje smo se spotaknili, ne analiziramo in ne podoživljamo, kaj vse se nam je hudega zgodilo.

Obstaja novejša tehnologija. Oblačila vržemo v stroj in jih operemo, sami pa se stuširamo. Ne razmišljamo in ne analiziramo “dreka”, ampak ga odplaknemo in gremo veseli naprej v čudoviti novi dan. Seveda, če smo pridelali kake modrice, jih moramo sanirati, vendar je to pač del življenja.

Raziskovanje preteklosti je potrebno samo toliko, kolikor je res potrebno in ne sme biti samo sebi namen. Na srečo obstaja hitrejša in učinkovitejša Energijska tehnologija.

Energijska transformacija vsebuje štiri stebre; novo znanje, reprogramiranje podzavestnih programov, zdravljenje in odstranitev energijskih blokad in kreiranje podpornega okolja, ki nam pomaga, da se še naprej razvijamo in rastemo.

Življenje je kot vožnja z avtomobilom. Če želimo hitro in daleč priti, moramo večino časa gledati naprej. Zato pa je tudi prednje okno avtomobila bistveno večje kot vzvratno ogledalo!

Similar Posts