Menu Close

Trije KORAKI, kako zaživeti svoj POTENCIAL

Čutiš, da je v tebi veliko več, kot trenutno živiš in ti kaže življenje, želiš spremeniti svoje odnose, partnerstvo, življenje, preprosto hočeš več, želiš zaživeti svoj Potencial?

Danes te bom popeljal skozi proces, ki je preverjen, proces, ki ga pri svojem treningu učim svoje stranke, proces, ki ga lahko uporabiš kadarkoli za katerokoli področje življenja. Ta proces oziroma tehnika ni namenjena za male cilje, ki jih z lahkoto dosežemo. Če imate cilj, da si kupite nov telefon, si dajte na stran vsak mesec nekaj denarja in po nekaj mesecih boste dosegli svoj cilj. Tak cilj ne potrebuje procesa.

Pogovarjamo se o večjih spremembah življenja, drugačnem načinu življenja, sanjah iz vaše mladosti, ki jih še vedno želite živeti, projektu, da ste v najboljši formi življenja, da postanete najbolj ljubeč partner ali čudovit par.

Pripravljeni? Pa začnimo.

 

1. What (Kaj)? – VIZIJA

Prvi korak je tvoja vizija, kaj je tisto, kar hočeš. Lahko je to posamezen cilj, lahko je to več povezanih ciljev, lahko je to način življenja. Korake vedno delamo za eno določeno področje. Kaj je tisto, kar hočeš, si želiš, doseči ali postati?

 

2. Who (Kdo)? – IDENTITETA

Drugi korak je, da si zamisliš, kdo moraš postat, če želiš uresničiti svoje cilje, če želiš živeti svojo vizijo. Večina ljudi si samo postavi cilje, nekaj časa vztraja, potem pa jih počasi opusti. Če želiš vpeljati v svoje življenje novo navado teka, moraš najprej sebe videti in se sprejeti kot tekača, športnika, drugače se boš ves čas boril z disciplino. Enako je, če želiš postati uspešen, doseči konkretne finančne rezultate, postati boljši partner, bolj motivirana in srečna oseba.

 

3. How (Kako)? – AKCIJSKI NAČRT

Ostane nam še izvedba. Planiranje je 50% procesa, ostalo je, akcija. Za vsak REZULTAT po definiciji potrebujemo ZNANJE in ENERGIJO. Pogledati moramo, kakšno znanje potrebujemo, da lahko dosežemo tisto, kar si želimo ali hočemo postati, kakšne informacije, razumevanje, nov pogled. Če bi to že imeli, bi že bili na cilju ali imeli naš Rezultat.

 

Potem pa je tu še Energija. Če hočemo več, če hočemo biti bolj navdušeni, fokusirani, potrpežljivi, če hočemo narediti, ustvariti, delati, raziskovati več, potrebujemo več Energije. Kje jo lahko dobimo, kje jo trenutno izgubljamo, kako jo lahko regeneriramo?

Trenutno se nahajamo v neki situaciji, obdani z nekimi okoliščinami. Kaj je tisto, kar nas loči do tega, kar si želimo? Pogledali smo že, kdo moramo postati, tukaj pa moramo določiti korake, plan akcije, po katerih bomo delali, trenirali, se razvijali, da to resnično postane del našega življenja.

 

Priporočam, da si vse te korake napišete. Tisto, kar imamo samo v glavi in ne na papirju, ima večinoma tendenco, da nam odpihne kak veter in nič ni iz tega. Kar pa zapišemo in si obesimo na steno, pa ponavadi naredimo.

Zate imam dobro in slabo novico. Slaba je, da vse to planiranje na začetku ni preveč seksi, lahko pa ga naredimo. Kdor ne planira, ponavadi dobi ravno to. Lahko pa spremenimo svoj odnos in postanemo kreatorji. Začnemo sanjati. Kako bi bilo, če bi bilo, kako bi bilo, če bi imel, kako bi bilo, če bi bil jaz … In potem te sanje napišemo na papir.

Začnite sanjati, postanite kreatorji, živite in ljubite življenje! Srečno!

PS. In za tiste, ki hočete še malo več, sem posnel video, v katerem vse to še enkrat razložim, bolj podrobno, po domače in predvsem praktično, s primeri. Pošlji mi email na info(at)miranpeterman.com, napiši v zadevo “Trije KORAKI, kako zaživeti svoj POTENCIAL” in ti ga z veseljem pošljem.


Podobne objave