Danes zjutraj nas je razžalostila novica, da Primož Roglič ne bo nadaljeval dirke po Španiji. Po nesrečnem včerajšnjem dogodku so poškodbe prevelike, da bi lahko sledil svojemu cilju, osvojiti še četrto Vuelto.

Poškodbe, padci so prisotni ves čas. Športniki in večina ljudi to imenuje smola. To leto pa ima ta športnik precej smole. To sezono pa ima srečo, vse mu je uspelo …

Pravijo, da, ko odplačaš svojo kvoto smole, te pričaka sreča. Pa je vse to res? Kaj pa, če je več izza tega, kot samo sreča ali smola?

S športom se ukvarjam od svojega 10 leta, do 18 leta sem bil tekmovalni kolesar, od 18 leta naprej pa treniram borilne veščine. Šport me spremlja celo življenje.

Ko sem se začel pred več kot desetimi leti ukvarjati z raziskovanjem Energije, na šport in tudi na življenje, da ne bo članek samo o športu, gledam drugače.

Zanima me uspeh, zanimajo me principi, raziskujem zakone, preučujem, kako stvari delujejo. V športu in življenju.

 

Samo pozitivna energija nam lahko prinese pozitivni rezultat.

Prvi princip je vedno. Samo pozitivna energija nam lahko prinese pozitivni rezultat. Negativna energija vedno manifestira negativni rezultat. Bom razložil.

Pozitivna energija je optimizem, pozitivna naravnanost, vera v dober rezultat, veselje, sreča. Negativna energija pa je žalost, razočaranje, strah, nezaupanje, dvom, obup, trema.

Trema je negativna energija, ne glede na to kolikokrat slišimo, da je dobro, da imamo “zdravo tremo”. Ni potrebna in ni koristna.

Ko je naša energija v ravnovesju, ko so naši organi energijsko v ravnovesju, stvari tečejo, jezdimo na zelenem valu ali kot pravijo športniki, imamo srečo.

 

Sreče in smole ni, vse so samo znanstveni energijski principi.

Sreče in smole ni, vse so samo znanstveni energijski principi. In ko imamo dva enako pripravljena in sposobna športnika, zmaga tisti, ki te principe bolje razume in živi.

In vedno, ko je športnik napačno naravnan, se zgodijo padci, poškodbe in nesreče. Lahko je to samo strah pred tekmovanjem, pomembnostjo rezultata, napetost, poskušanje dosege rezultata “za vsako ceno”.

Principi veljajo v športu in življenju. Ni pomote. Smola je samo na drevesih. Vse ostalo so principi in zakoni.

In tukaj so ne zato, da nas omejujejo, ampak, da preko njih dobimo vero, gotovost v rezultat. Če delam stvari na pravi način, zagotovo pride rezultat. Ni pomote, principi in zakoni.

Želim vam srečo. V športu in življenju.

Vendar ne pozabite. Sreča je na strani tistih, ki razumejo in živijo principe, ki vladajo v vesolju!

Similar Posts