Si že slišal/a za recept za uspeh? Le zakaj bi ga rabili? Vsak človek je unikaten in vsak ima svojo pot. Kaj misliš? 

Vse to je seveda res, vsak je unikaten, pa vendar obstajajo določeni principi, določeni zakoni, ki jim moramo slediti, če želimo doseči nek rezultat!

Poglej, če vprašaš vsako gospodinjo, seveda rada preizkuša različne sestavine in načine priprave jedi, pa vendar so trenutki, ko ni pravi čas za testiranje. So trenutki, ko enostavno potrebuješ najboljši rezultat! Na primer božično kosilo, deset povabljenih sorodnikov, ketere želiš razveseliti z najboljšo verzijo njihove priljubljene jedi. Takrat res ni prava priložnost, da jim pokažeš “rezultat svojega poskušanja” in poveš, da si želel/a testirati nekaj novega. In potem naročite “halo pizza”. Ni najboljši scenarij. 

V takih trenutkih potrebujemo zanesljiv rezultat. To pa pomeni, da potrebujemo postopek, ki ga lahko kadarkoli potrebujemo, ponovimo brez napake in bomo vedno dobili isto. Potrebujemo recept. 

Kateri so sestavni deli recepta? Najprej so to sestavine za našo jed ali naš izdelek. Če pozabimo sladkati ali dodati olje, bo rezultat lahko povsem drugačen, kot smo ga pričakovali. Sestavine so zelo pomembne. Ravno tako ni vseeno ali enkrat dodamo belo moko in drugič ajdovo. Če ne verjameš, vprašaj svojo mamo! Lahko pa mi kar verjameš na besedo.

Druga stvar, ki je pomembna je vrstni red. Gospodinja, ki zmeša moko in vodo in jo da v pečico in potem doda surova jajca in olje ter položi pecivo na mizo, je zagotovo inovativna, jedel pa tega zagotovo ne bo nihče. Enako je pomemben vrstni red v naši osebni rasti, partnerskih odnosih, ter razvoju naše kariere ali posla. 

Naslednje pa so okoliščine v katerih vse to delamo. Poznati moramo pravo temperaturo, količino vode, čas obdelave ali dodelave, način pečenja. Seveda lahko eksperimentiramo, kar je celo dobro, vendar pa obstajajo določeni principi, določeni zakoni, ki jim moramo slediti, če želimo doseči nek rezultat. 

Similar Posts