Živimo v času “instant rezultatov”. Hočeš hitro kosilo, imaš fast food za vogalom, hočeš hitri zmenek, imaš Tinder ali ona-on. Pogledaš na instagram in vidiš zgodbe o uspehu, ki so se zgodile “čez noč”.

Pa uspeh čez noč res obstaja? Kaj pa če?

Kaj pa, če vsi ti, ki se kitijo z rezultati in objavljajo svoje fotošopirane slike, ne povejo celotne zgodbe, kaj pa če je v ozadju mnogo več, o čemer se nam niti ne sanja.

Ko sem začel s svojim podjetjem pred dobrimi dvajsetimi leti, sem si sposodil nek kapital in do konca tega leta pridelal še enkrat toliko minusa. Naslednje leto sem se preselil v svojo trgovino in tam živel nekaj časa, ker nisem imel denarja za najemnino.

Na moji poti sem doživel ločitev, preživel finančni bankrot, ni bil bankrot, ker ga nisem razglasil, bil pa sem tako brez denarja, da sva se nekega zimskega dne z očetom, kjer sem živel takrat zbudila v hladno jutro, ker je zmanjkalo kurilnega olja in ni bilo denarja, da ga kupiva.

V svoj razvoj, trening, mentorje, delavnice sem investiral nekaj deset tisoč eurov. Odpovedal sem se neštetim počitnicam in materialnim stvarem ….

In to je moj temelj na katerem stojim. Vse to sem bil pripravljen narediti, ker vem, kaj hočem, ker imam vizijo, ker imam cilj in ker bom ta cilj dosegel.

V letošnjem letu sem shujšal trinajst kilogramov, za kar je bilo potrebno kar nekaj odrekanja, treninga, discipline in sistem dela.

In če bereš resnične zgodbe iz ozadja, ljudi, ki so uspešni, je vsem skupno odrekanja, neštete ure treninga, disciplina, finančna vlaganja in neustavljiva želja po uspehu, po tem, da dosežejo svoj cilj, da pridejo do rezultata.

Te stvari vam ne pišem, da vas strašim ali da bi se hvalil, ampak, da vam dam pogum, da je možno, da vidite, da obstajajo ljudje, ki so bili pripravljeni narediti korake, ki se niso ustrašili, ko je treba najti nekaj sto eurov investicije zase, za svoje življenje, za svojo prihodnost, za svoje sanje.

Vsak dan poslušam, Miran, tega ne morem, ni nobene možnosti, ne najdem poti, to ne bo šlo?

Vse se da, vse je možno, vedno obstaja pot in ta pot obstaja tudi zate, ki tole bereš. Ne glede na to, da ne veš, da ne znaš, da misliš, da ne zmoreš in da te je strah. Zunaj nekje je nekdo, ki ti lahko pomaga, ki te lahko spodbuja in podpre.

Samo odločiti se moraš. Odločiti za prvi korak. Da poiščeš mentorja, da poiščeš pomoč. Ničesar več ne rabiš vedeti.
Ljudje se ustavljajo na poti, Miran, ne vem, kako bom prišel do cilja, ne vem, če mi bo uspelo, ne vem, če bom zmogel, ne vem …

Ne rabiš vedeti, ne rabiš znati. Nihče tega ne zna. Na začetku. Samo najti moraš nekoga, ki zna, ki te lahko vodi, ki te lahko podpre. Zagotovo zmoreš. Ne sam. Z nekom, ki te drži za roko in te vodi. Pa vendar. Obstaja pot, obstaja način. Zate. Danes! Odloči se. Zdaj!

Similar Posts