Uspeh in denar kvarita ljudi.

Denar ne sme biti pomembnejši od našega zdravja.

Cena pehanja za uspehom ni vredna življenja pod stresom in pritiskom.

Materialistično pehanje vodi v pogubo.

Ljudje zaradi uspeha izgubijo življenje in odnose z ljudmi.

Živeti moraš polno življenje si vzeti čas, da ga uživaš.

Res? Res! Res? Res? Hm, mogoče pa ni čisto res!

 

Uspeh in denar kvarita ljudi, nekatere. Še bolj pa jih pokvarita revščina in neuspeh.

Uspeh in denar kvarita ljudi, nekatere. Še bolj pa jih pokvarita revščina in neuspeh.

Denar ni pomembnejši od zdravja, z denarjem pa si lahko pomagaš do boljšega zdravja.

Ljudje zaradi denarja in uspeha izgubijo življenje in odnose, še več prepirov, žalosti in nesreče pa povzroči življenje brez denarja in smisla.

Ste dobili sliko?

Pameten in filozofski si lahko v katerikoli smeri. In dokažeš lahko karkoli.

Zakaj smo sprejeli “duhovni socializem”, kjer nam dosežki, uspeh, denar niso pomembni?

Sprejeli in se sprijaznili. In nekaj časa se ob tem počutimo dobro.

Potem pa se v nas nekaj zbudi in se začnemo počutiti prazne, brezvoljne, brez smisla. Zakaj je tako?

 

Narava se ves čas razvija, širi, izpolnjuje, raste. V naravi nič ne miruje.

In samo, ko se razvijamo in rastemo tudi mi, občutimo resnično največje zadovoljstvo.

Razumem in mi je popolnoma jasno. Veliko ljudi je imelo velike želje, delali so noč in dan, se pehali za uspehom in denarjem in pregoreli. Mogoče koga poznate tudi vi, poznate celo intimno?

Vendar, pregoreli niso zaradi uspeha, zasluženega denarja, pregoreli so, ker so se tega lotili na NAPAČNI način. Upam, da vam je to jasno in lahko to sprejmete.

Tega ne pišem za tiste, ki so zaslužili milijone, pregoreli in sedaj živijo na mali kmetiji v naravi in razglašajo, da je denar nesmiseln.

To pišem za tiste, ki ste se upehali, razmišljate, da bi obupali, pa niste še prepričani in v sebi še vedno čutite iskrico, izzive, ki se jih želite lotiti, vrhove, ki jih hočete osvojiti.

To pišem, da vam dajem upanje, da obstaja pot. Pot, kjer imaš lahko vse. To ni pot “manifestiranja brez napora”, kot vam prodajajo duhovni guruji. Nič v naravi se ne zgodi brez nekega napora.

 

Uspeh je igra, ki jo lahko igramo z ljubeznijo, veseljem.

Če želite pridelati solato, morate obdelovati njivo, skrbeti za sadike. Če želite lepo oblikovano telo, se morate spotiti v fitnesu, mišice ne rastejo same od sebe. In včasih greste preko sebe, ste utrujeni, vendar izpolnjeni in zadovoljni, če se vadbe lotevate pravilno.

Uspeh je igra, ki jo lahko igramo z ljubeznijo, veseljem. Razvoj in doseganje rezultatov je lahko zabava, tudi če nem je včasih težko. Od svojega desetega leta se ukvarjam s športom, skoraj deset let tekmovalnega kolesarstva je za mano. Za mano sta skoraj tri desetletja podjetništva. Ne govorim vam stvari na pamet.

Bil sem utrujen in sem pregorel. In vem zakaj. Kar nisem imel pravega pristopa. Pa vendar. V meni še gorijo iskrice in grem naprej, še vedno imam željo, še vedno raziskujem, dosegam rezultate.

Poglejte samo lestvico najbogatejših zemljanov. Ljudje se sprašujejo, kaj le hočejo, zakaj so tako pohlepni? Zakaj se ne ustavijo, kaj nimajo dovolj?

Dovolj in še preveč. Pa vendar. Tega ne delajo zaradi denarja. Lahko jim vsega vzameš, pa bodo še vedno delali isto. Ker jih veseli razvoj, ker jim je posel igra, izziv finančna igra.

Še vedno mislite, da uspeh ni pomemben? Nadomestite ga z besedico razvoj. Razvoj prinese zadovoljstvo, izpolnjenost. Seveda vrednote izza tega morajo biti prave.

Samo ljudje, ki so obupali, ki so se upehali, promovirajo, da rezultat ni pomemben, da je pomembno sodelovati, da je trideseto mesto na šolskem teku ravno tako častno kot zmaga. Res?

Če ste iskreni, vam notranji občutki govorijo drugače. Ni sicer pomembno, da si prvi na lokalnem teku, pomembno je, da si danes boljši, kot si bil včeraj, da vsak dan narediš nekaj več, da vsak dan gradiš svoj Potencial.

 

Kdo ste in kaj želite biti, če vas ne bi bilo strah?

In verjamem, da vsak lahko najde področje, nekaj, kjer je ravno on najboljši. Lahko postaneš najboljši oče za svojo družino ali mama, lahko si najboljši hišnik ali lastnica frizerskega salona.

Ključ je v tem, da se vprašamo. Je to res moj Potencial, je to res to ali mogoče hočem več. Odgovor mora priti iskreno, brez strahu iz vašega srca. Lahko rečete, bom pa kar mama, saj je to tudi spoštovanja vredno poslanstvo.

Zagotovo, pa vendar. Mogoče pa globoko v sebi čutite, da bi bila mama in hkrati uspešna poslovna ženska, ali pa ljubeča žena in aktivna pri lokalnem društvu.

Kdo ste in kaj želite biti, če vas ne bi bilo strah, če vam že enkrat ali celo večkrat ne bi uspelo, če bi vedeli, kako in denar ne bi bil ovira?

Uspeh je pomemben, ne zaradi uspeha, temveč zaradi vas, zaradi tistega, kar vi postanete. In, da še enkrat razjasnimo, bogat sebični poslovnež, to zame ni uspeh, najboljši na svetu in hinavec, je napačna pot.

Mene zanima Potencial, Uspeh, ki temelji na PRAVIH VREDNOTAH in dosežen na PRAVI NAČIN.

In če ste nekoč že poskušali in vam ni uspelo ali pa vam je zmanjkalo Energije, vam lahko pomagam.

Na vaš Potencial!

 

Similar Posts