Velikokrat slišim v naših pogovorih, ko mi kakšna ženska, pa tudi moški reče, da je/bo svojega partnerja vzgojil. Ali se partnerja vzgaja? Kaj to v resnici pomeni?

Poglejmo življenje dveh različnih družin.

====

⏩ a) Miha je poslovnež v srednjih štiridesetih letih, njegova žena Maja leto dni manj. Imata 2 otroka 7 in 10 let.

Miha je Maji že od začetka njune veze sporočal kakšno žensko pričakuje ob sebi, kaj pričakuje od nje kot partnerke, kot gospodinje, kot ženske. Maja je želela v življenju še najprej delati uspešno kariero, vendar se je izgubljala v svojem novem življenju (družina, služba, partnerstvo, skupno življenje,…).

Zmanjkovalo ji je energije za debate in nestrinjanje z možem, ki jo je ustrojil kot je menil, da je prav in da bo družina čimbolj funkcionirala, on pa tudi.

Maja je zamere do moža, kar pogoltnila in se z njimi ni ukvarjala. Za to potrebuješ energijo. Pa tudi vedela ni, kako. Že mora biti tako si je mislila. Sredi njunih 40 + let sta postala precej redkobesedna, spolnost je postala občasno nujno zlo. Ne veselita se skupnih trenutkov. Nimata skupnih načrtov. Postala sta otopela in depresivna. Predvsem pa napeta. Zid med njima je vse večji.🙁☹️

=====

⏩ b) Na drugi strani je Jernej. Svoje žene Janje se vsakič razveseli, ko jo vidi. Kadar se Janja znajde v stiski jo spodbuja, da je najde rešitev, tudi sam ji rešitve predlaga. Hvaležen ji je, za vse, kar naredi zanj in za njuno družino in ničesar ne jemlje kot samoumevno. Večkrat sodeluje in priskoči na pomoč pri vseh družinskih opravilih, pri njunih dveh otrocih in hišnih opravkih.

Čez vikende skupaj načrtujeta skupne družinske izlete ali njune zmenke. Tudi po 10 letih, ko gresta na sprehod sama se živahno pogovarjata, spet drugič uživata v tihi bližini drug drugega. Skupaj načrtujeta prihodnje projekte in ves čas vlagata v svoj osebni razvoj.

Vsak zase delata na sebi, se razvijata in na splošno živita tako, da imata veliko energije, ki sta se jo naučila obnavlljati. Delata na skupnih in posamičnih ciljih in se razvijata tako kot partnerja, kot tudi posamezni osebi. Vesta, kam plove njuna skupna barka in si za to tudi prizadevata.🥰😍😄

====

👉Nauk teh dveh zgodb:

=> če hočeš partnerja spodbujati najprej potrebuješ veliko energije;

=> tudi za partnersko življenje potrebuješ smer (beri cilje), v katero naj se odnos razvija;

=> zgodba b) je dosegljiva prav vsakemu, kar potrebuješ za to pa je:

⭐️a) znanje, da se odzivaš v pravem trenutku na prav način;
⭐️b) energijo, da to lahko počneš,
⭐️c) delo na sebi, da odpraviš blokade in neželene vzorce, ki
te sedaj onemogočajo,
⭐️d) razumevanje, kaj partnerski odnos je;
⭐️e) znati komunicirati s partnerjem.

====

➡️ P.S. Lahko to počneš sam, kar lahko traja leta in leta brez pravih rezultatov, kar ti toplo odsvetujem, ali pa se odločiš za mentorja, ki te hitreje vodi do željnega rezultata.  🙂

====

➡️ P.P.S. spole v zgornjih zgodbah lahko tudi zamenjaš, kajti tudi ženske smo v vlogi Mihe ali Jerneja 

Similar Posts