Saj poznate tisto, da gre ljubezen skozi želodec. No pri večini moških gre ljubezen skozi področje, ki je malo pod želodcem, saj razumete, kaj mislim.

Moški smo po naravi lovci. Ko najdemo svoj “plen”, ne obupamo, dokler ga ne osvojimo.

 

Ko je “plen” osvojen ga veliko moških začne jemati kot nekaj samoumevnega

Problem pa se pojavi kasneje, ko je osvojen. Takrat ga veliko moških začne jemati kot nekaj samoumevnega.

Moški, ki je v začetku osvajanja dajal in aktivno razvijal odnos s partnerko in posledično bil deležen seksa, kasneje, ko postaneta uradno skupaj, začne seks jemati kot nekaj, kar mu pripada.

Zvečer, ko gresta v posteljo, se obrne k njej in razloži, da bi on danes seksal.

Seveda se večina takšnih “dialogov” ne konča srečno, v vsakem primeru pa ustvarja nepotreben pritisk v odnosu in še posebej pritisk na partnerko.

Nekaj, o čemer nihče ne govori je, da moški preko seksa sprosti stres, ki se mu ves čas nabira. In potem, ker sam nima sistema, da bi se stresa znebil, začne zamenjevati potrebo po sprostitvi stresa s potrebo po spolnosti.

O tem bom pisal kdaj drugič, za danes bi mogoče samo predlagal, da partnerke, ki tole berete, ne začnete vsevprek obtoževati partnerja, ki si želi spolnosti, da bi se rad samo sprostil, ker boste odnos samo še poslabšale.

 

Obstaja boljša in elegantnejša pot, ki lahko osreči oba

Gremo nazaj na našo zgodbo. Moški začne misliti, da, ker je to pač njegova partnerka, ker mu “pripada”, je njena dolžnost in njegova pravica, da on dobi, kar rabi, ko rabi.

Podobno, kot greš do bankomata in vzameš ven denar, ko ga želiš.

Ostanimo pri bankomatu. Ni najboljša primerjava, pa vendar je super.

Tudi če bi partnerka, samo za ta primer, da ne bo panike, bila bankomat, ne moreš iti na bankomat, kadar si zaželiš.

Obstaja še en korak pred tem. Imenuje se polog denarja na banki. Zveni smiselno.

Torej, če moški redno polaga na banki, potem gre lahko občasno do bankomata.

V odnosu se to imenuje čustveni depozit. To pomeni, da mora moški, kot je delal v starih dobrih časih osvajanja, graditi in dajati, da zgradi odnos, zgradi ozračje, v katerem potem tudi ženska začuti, da želi z njim iti v globino.

Spolnost je kot komunikacija. Če je ljubeča, intimna, iskrena in pogosto na urniku, potem je zagotovo tudi intimnost ljubeča, strastna in pogosto na urniku.

Spolnost ni rezultat, spolnost je posledica ljubečih aktivnosti, ki jih par dela čez dan, čez teden, skozi življenje.

In prvi korak je, da začnemo dajati v odnosu, ne zato, ker nekaj hočemo, ampak zato, ker nam je mar, ker želimo graditi, izkusiti in doživeti čudovit odnos in strastno ljubezen.

.

PS. Želite zgraditi ljubezen, ki traja. Spremeniti napete odnose polne pritiskov v ljubeče polne strasti? Ne komentirajte spodaj, kakšen grd in nevemšekaj je vaš partner, kontaktirajte me za več informacij in verjamem, da vam lahko pomagam.

.

Ostanite čudoviti!

Similar Posts