Iščem partnerko s sanjsko bikini postavo, po možnosti z merami 90-60-90, oblikovano vrhunsko športnico, navdušenko nad fitnesom in telesno vadbo, zagovornico zdravega življenja, ki bi z mano delila moje navdušenje sedenja na kavču, gledanja akcijskih filmom, uživanja ob pici in pločevinki piva ter seveda obveznemu sladoledu.

Si predstavljate takšen oglas? No ravno sem ga napisal. Pa ima smisel? Zveni malo smešno in neverjetno. Mislim, da bi težko našel takšno žensko, ki bi ustrezala takšnemu opisu in bi jo oglas zanimal. Razen, če bi dodal, da živim v prestižnem delu Miamija v dvajset milijonski vili, v garaži imam petdeset avtomobilov in sem ji pripravljen financirati katerokoli željo.

Vendar v tem primeru bi bil na nek način to že “zaposlitveni oglas”. Šalo na stran. Zakaj gre?

Velikokrat v življenju si nekaj želimo, vendar sami nismo pripravljeni storiti tega, kar je potrebno, da bi to željo dobili. Če si želim takšno partnerko, moram tudi sam postati tak partner. Če si želim službo, ki mi bo prinašala pet tisoč eurov mesečno, moram razviti svoje sposobnosti, s pomočjo katerih bom lahko zaslužil tak znesek. Karkoli želim dobiti, moram dati nekaj ekvivalentnega.

Vsi si želimo imeti pisarno v senčki pod palmo na obali. Ideja je super. Vendar Apple in Microsoft nista bila zgrajena pod palmo, ampak v garaži. Garaža pomeni, da smo za svoj veliki cilj pripravljeni žrtvovati udobje, svoj prosti čas, svojo energijo. Večji, kot je naš cilj, večja mora biti naša pripravljenost, da ga dosežemo.

S palmo in obalo in prav nič narobe. Ni pa to okolje največje produktivnosti in fokusa na velike rezultate. Ne verjamete? Sam sem živel poleti en mesec ob obali in je atmosfera precej sproščena in ne preveč spodbudna za trdo delo in podvige.

Kakšni pa so vaši cilji? Kaj si želite? In kaj ste pripravljeni za svoj cilj narediti? Ko je želja po lepi postavi večja od želje po sladoledu, potem ni dileme. In ko je želja po uspehu večja od želje po uživanju, je vizija jasna.

Kaj si želite vi in kakšne ovire vam stojijo na poti?

Similar Posts