Menu Close

Kaj lahko naredite, ko je otrok nemiren in vaš najstnik nima fokusa?

Ravno, ko potrebujete pet minut časa zase, se vaš otrok ves čas vrti okoli vas. Kaj ne moreš biti par minut pri miru, da mamica lahko nekaj naredi, ga vprašate? Zakaj se ne more za trenutek igrati sam, da si lahko oddahnete ali dokončate opravilo.

Že desetič se pogovarjate z vašim najstnikom in se pogajate, da bi bil nekaj časa pri miru in se učil za šolo. Težko sedi pri miru in se fokusira. Lekcija enostavno noče skočiti v glavo. Je to ADHD, ali kakšen od drugih HD-jev.

Potem pa je tukaj še mamica, ki že nekaj časa razmišlja, da bo začela z jutranjo meditacijo, zvečer pa naredila še vsaj deset minut joge, pa ji nikakor ne gre. Mogoče bi se morala bolj zbrcati v rit, se nekako disciplinirati. Mogoče bi morala disciplinirati sebe in svoje otroke. Mogoče ali pa tudi ne.

To je bila ravno tematika današnjega treninga z eno od mojih strank. Zakaj gre in kaj imajo vsi trije skupnega?

 

Nemir pri otrocih, težave pri učenju, koncentracija, niso stvar discipline oz. discipliniranja

Nemir pri otrocih, da se otrok ne zna igrati sam, navezanost na mamo, izziv sedenja pri miru, fokusa, koncentracija in s tem težave pri učenju in kasneje težave glede discipline, niso stvar discipline oz. discipliniranja. Seveda nek red in navade morajo biti in teh se moramo naučiti in jih natrenirati.

Ključ tukaj pa je Energijski. Energijsko šibko srce oz. nebalans v srcu, ki je vzrok, da energija ne teče, kot bi morala. Seveda so tukaj tudi energijske poškodbe. Ko imamo energijsko zdravo srce, lahko držimo fokus, imamo jasnost, vizijo, nimamo težav z disciplino in predvsem čutimo in imamo v sebi mir. Kar je dejansko osnova vsakega delovanja.

Prva možnost, ki jo večina pozna, je meditacija

Kaj lahko naredimo in kako lahko pomagamo? Prva možnost, ki jo večina pozna, je meditacija. Preko meditacije se umirimo in naučimo umiriti svojega otroka. Meditirate lahko tudi z vašim dojenčkom. Ko ima mama mir v sebi, bo večinoma otrok zelo hitro in mirno zaspal.

 

Še boljše rezultate pa dosežemo preko Energijskega pretoka

Še boljše rezultate pa dosežemo preko Energijskega pretoka, kjer se umirimo, poleg tega pa se povežemo z zdravilno energijo, ki srce balansira, pozdravi in naredi močnejšega. Izvajanje Energijskega pretoka je priporočljivo in primerno za vse starosti.

Upam, da vam lahko ta informacija pomaga, vam in vašim najdražjim in upam, da lahko situacije nemira in fokusa odslej lahko rešite hitreje in na lažji način. Mir, fokus in disciplina so v bistvu energijska stanja, ki jih najhitreje dosežemo na energijski način.

Želim vam en čudovit dan in ostanite čudoviti!


Podobne objave