Pred nekaj meseci sem se znašel v precej neprijetni situaciji. Stvari se mi niso razvijale, kot bi želel, posel je začel stagnirati in začel sem izgubljati vero. Po glavi mi je hodilo, bo vse v redu, se bodo stvari popravile, kako lahko obrnem situacijo na bolje.

Vedel sem, da potrebujem spodbudo, pozitivna sporočila, dodatno motivacijo. Na spletu sem našel in kupil knjigo z naslovom “Yes, you can!” (Zmoreš!). Začel sem brati in takoj sem se počutil bolje. Bolj, kot sem bral, se mi je dvigala moja motivacija.

Knjiga opisuje kako deluje vesolje, zakon privlačnosti, kako lahko z vero v Boga premikaš gore. Polna je zgodb ljudi, ki so verjeli in stvari so se jim začele spreminjati. Večina je bila še v bistveno težji situaciji, kot jaz, nekateri skoraj v nemogoči, pa vendar. Našli so moč, našli so pogum, našli so vero in stvari so se jim spremenile. Vse to so bile resnične zgodbe življenja.

Pa vendar. Bolj kot sem bral, slabše sem se počutil. Sporočilo knjige je bilo popolnoma jasno. Moraš verjeti in se bo vse rešilo, moraš verjeti in našel boš pot. Moraš verjeti! In tu se mi je začelo zatikati.

Moraš verjeti. Jaz pa nisem verjel in nisem našel načina, da najdem to vero. Namesto, da bi mi knjiga pomagala, me je spravila v še večje težave. Prej nisem verjel in se stvari niso odvijale, kot bi želel, sedaj pa sem bral o vseh teh zgodbah ljudi, ki so verjeli in so uspeli, jaz pa nisem mogel verjeti. In vsaka zgodba naprej, me je potisnila v še večjo temo. Vsak njihov dosežek, mi je kazal zrcalo in mojo nemoč.

In potem so me rešili. Moji vodniki. In mi prišepnili, da mogoče v tem trenutku to ni tisto, kar mi pomaga. Zopet sem šel nazaj na osnove, grajenje sebe, grajenje vere, vizije, motivacije in energije. In zopet prihajam nazaj.

Zakaj pišem o tem? Želim deliti mojo izkušnjo, da lažje razumete kako je pomembno kakšno informacijo sprejmeš in kakšno znanje v določenem trenutku. To je kot recept za potico. Jajca so zelo pomembna, vendar jih moramo dodati v pravem času, na pravem mestu. Če naredimo testo, brez kvasa, ga spečemo in nato potresemo po pečeni potici, ne bomo dobili želenega rezultata.

Dnevno srečujem ljudi, ki delajo na sebi, poslušajo delavnice, delajo s coachi, vendar jim znanje in informacije velikokrat bolj škodijo in jih zmedejo, kot pa pomagajo. Sam sem vložil preko 10.000 eur v napačne programe in coache, zaradi katerih sem potreboval precej časa, da sem prišel nazaj na pravo pot.

In kaj se iz tega lahko naučimo? Ni vseeno, kaj bereš in koga poslušaš! Ni vseeno kdaj nekaj bereš in nekaj poslušaš! Če hočeš hitreje in zanesljivo priti do rezultata, poslušaj tistega, ki je ta rezultat že naredil. Ves čas moraš preverjati ali si na pravi poti. Včasih imaš dober občutek in nisi pozoren in ne opaziš, da ne greš v pravi smeri. In včasih misliš, da moraš več delati, več časa posvetiti temu, kar delaš, da bo prišel rezultat, v resnici pa vedno bolj trdo delaš na napačnih stvareh.

Vsaka šola nekaj stane. Lahko jo plačaš sam ali pa plačaš nekomu, ki jo je že plačal.  Je bistveno ceneje.

Similar Posts