Tarče, ki je ne vidimo, ne moremo zadeti. Če ne vemo, kaj hočemo in ne, kam gremo, ponavadi tja tudi pridemo in to dobimo. In ponavadi nismo z vsem tem najbolj zadovoljni.

Uspešni ljudje in ljudje, ki želijo biti uspešni, svoje življenje planirajo. Ključ do doseganja česarkoli v življenju je JASNOST. In ključ do jasnosti so PRAVA VPRAŠANJA.

Spodaj sem zate pripravil nekaj vprašanj, ki so ti lahko v pomoč. Uspešni ljudje si na začetku leta in še nekajkrat vmes vzamejo čas, da planirajo in kreirajo svoje življenje. Bolj, kot vemo, kaj iščemo, bolj kot vemo, kaj hočemo, lažje bomo to dosegli in našli.

Vzemi si čas. Mogoče se ne zavedaš, vendar je to mogoče najbolj pomemben čas v tvojem življenju. Čas, ko kreiraš svoje življenje. Spodnja vprašanja ti bodo pomagala do jasnosti, vizije in ti dala novega zagona.

1. Kateri so tvoji cilji, kaj si želiš, kaj hočeš doseči?

2. Kakšna je tvoja trenutna situacija?

3. Kaj si doslej že poskusil, da bi prišel do cilja, pa ni delovalo?

4. Kaj potrebuješ za dosego svojih ciljev?

Vzemi si čas in čim bolj podrobno opiši vsak cilj posebej! Kaj si želiš, kako bo to izgledalo, kakšen bo tvoj občutek, ko ga dosežeš, kako boš vedel, da si ga dosegel. Cilji naj bodo čim bolj konkretni in po možnosti vsaj na nek način merljivi.

So tvoji cilji dosegljivi z lahko? Si mogoče postavil premajhne cilje. Te motivirajo in ti predstavljajo izziv, jih moraš mogoče povečati?

Poglej si vsak cilj posebej in si zapiši, kakšna je tvoja trenutna situacija glede tega cilja, kaj in koliko ti manjka, da ga dosežeš. Kje se trenutno nahajaš? Bodi iskren, vsak rezultat, tudi če je slab, je samo rezultat. Pomemben je prvi korak, da začneš. Kje pa se sedaj nahajaš?

Kaj si doslej že poskusil v tej smeri, da bi dosegel svoj cilj. Kaj je in kaj ni delovalo? Tisto, kar deluje, uporabljaj naprej, iz tega, kar ni delovalo, naredi zaključke in nove izkušnje.

Kaj potrebuješ, da prideš do ciljev? Potrebuješ več energije, motivacije, discipline, zagona, novega znanja, nov pristop. Se potrebuješ naučiti nove veščine, tehnike. Ali do cilja lahko prideš sam, ali potrebuješ pomoč, mentorja, trenerja, obisk delavnice, dodatno izobraževanje.

Odgovori na ta vprašanja ti bodo dali jasnost v tvojem življenju in upam, da ti bodo pomagali pri doseganju tvojih ciljev. Zate imam izziv, napiši odgovore na vprašanja in mi jih pošlji na moj email info(at)miranpeterman.com in ti pošljem povratno informacijo in kak nasvet. Želim ti najbolj uspešno leto doslej!

Similar Posts