Želiš dosegati rezultate in napredovati hitreje? Poglejmo, kje je razlika med uspešnimi in ostalimi ljudmi.

Če pogledamo osebno rast, večina ljudi, ki dela sama na sebi, nima nekega plana in nekih korakov. To je mogoče že prvi manjko. Berejo knjige, se udeležujejo brezplačnih ali nizko cenovnih delavnic, seminarjev, si ogledujejo video na YouTube, poslušajo podcaste.

To je načeloma super in bi moral imeti vsakdo na urniku. Na ta način vzdržujemo svojo kondicijo in napredujemo. Vendar bomo o tem kdaj drugič.

Poglejmo, kaj se zgodi, ko preberemo nekaj novega, dobimo novo idejo, usmeritev, izvemo novo informacijo?

 

Ko preberemo nekaj novega, to analiziramo in primerjamo z obstoječo situacijo

Večina ljudi to novo informacijo analizira in primerja z obstoječo situacijo. Nato gredo v predelavo te situacije, čiščenje vzorcev, … Velikokrat slišim, moram še neke stvari predelati, moram počistiti vzorce iz otroštva, prejšnjega partnerstva, trenutno imam toliko informacij, ki jih še moram predelati.

Ste opazili dve stvari, toliko informacij, da se ne znajdemo kaj je prav in kaj deluje. In druga stvar, moramo predelati, razčistiti!

Moraš predelati? Moraš, če verjameš in ne znaš drugače!

V praksi pa ni potrebno predelavati, ni potrebno razčiščevati. Obstaja hitrejša pot.

 

Vsi uspešni ljudje imajo coacha, mentorja, ekipo strokovnjakov, ki jim svetuje!

Hitrejša pot, kot ste že gotovo zaslutili, je pot z mentorjem. Res je. Vsi uspešni ljudje imajo coacha, mentorja, ekipo strokovnjakov, ki jim svetuje!

Kot smo pogledali, načeloma lahko do vseh rezultatov pridemo sami. Samo načeloma, v praksi pa gre to precej počasi, veliko je vrtenja v krogu, ponavljanja istih izkušenj in obupavanja.

Ko delate z mentorjem ali coachem, je zadeva sledeča; razložite mu situacijo in mentor vam pove rešitev oz. skupaj najdeta rešitev. Ni potrebno razčiščevanje, predelavanje.

Mentor ima znanje, izkušnje in informacije in vidi stvari, ki jih sami ne vidimo in nam lahko svetuje korake, ki jih sami ne poznamo. Svetuje glede na našo situacijo. Ne glede na podoben članek in ugibanje, kot to delamo, ko rešujemo sami!

Razčiščujemo in predelujemo, ker in kadar nismo prepričani, kadar se oklepamo, iz katerega koli že razloga, stare situacije, ki nam na nek način koristi in ne moremo ali na nek način (podzavestno) nočemo naprej.

 

Če želiš priti do rezultatov hitro in zanesljivo, nimaš časa eksperimentirati!

Kot bivši vrhunski športnik si ne predstavljam, da bi na veliko eksperimentiral in filozofiral. Imaš trenerja, ekipo strokovnjakov, ki so zato zadolženi. Ko ugotoviš, da nekaj ne deluje, dobiš nove usmeritve. In jih začneš delati, brez velikih vprašanj in razmišljanj. PS. Seveda, ko imaš desetletje izkušenj na nekem področju, tudi sam sodeluješ v razvoju in kasneje tudi odkrivanju novih poti.

To ne pomeni, da slepo slediš, kar je precej pogosto slišan izgovor. Otrok sledi svojemu staršu, pa nihče ne govori, da je z njim kaj narobe, ker (slepo) sledi. In, ko najdeš mentorja, ki ima rezultate, ki jih ti iščeš in izkušnje, ki jih potrebuješ, potem lahko poslušaš in delaš. Situacija – rešitev – akcija – situacija – rešitev – akcija.

Mentor je tvoja bližnjica do rezultata, mentor ti prihrani čas in denar. In veliko živcev.

Seveda moraš večino dela še vedno opraviti sam. Nihče tega ne more namesto tebe. Z mentorjem oz. coachem pa gre vse to 10x hitreje. In o tem se pogovarjamo danes.

Similar Posts